RealmeYleinen

Realme GT Neo5 SE julkaistiin Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiirillä ja 100 watin pikalatauksella

Realme GT Neo5 SE

OnePlussan sisarbrändi Realme on julkistanut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Realme GT Neo5 SE -älypuhelimen. Kyseessä on pikkuvelimalli aikaisemmin julkaistusta Realme GT Neo5 -puhelimesta, mutta uutuusversion kohokohtana on uusi Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiiri.

Realme GT Neo5 SE -puhelimessa on muovikehyksestä sekä lasipinnoista valmistettu rakenne. Puhelimen kerrotaan olevan 8,95 millimetrin paksuinen ja painoa sillä on 193 gramman verran. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat sininen sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,74 tuumaa ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Realme on kertonut näytössä olevan 2772 x 1240 pikselin tarkkuus, korkea 144 hertsin virkistystaajuus sekä 1400 nitin kirkkaus.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin uusin Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka tuo keskihintaluokkaan huipputason suorituskyvyn. Puhelimessa on 8, 12 tai 16 gigatavua RAM-muistia sekä 256, 512 gigatavua tai yksi teratavu tallennustilaa. RAM-muisti perustuu LPDDR5X-standardiin ja tallennustila UFS 3.1 -standardiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 64 megapikselin pääkamera. Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 112 asteen kuvakentällä. Kolmas kameroista on 2 megapikselin mikroskooppikamera. Realme GT Neo5 SE -puhelimessa on myös 16 megapikselin tasoinen etukamera.

Akku on kooltaan 5500 milliampeerituntia, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta jopa 100 watin pikalatauksella. Realme GT Neo5 SE tarjoilee myös NFC-tuen, Bluetooth 5.3 -yhteyden, näytönalaisen sormenjälkilukijan sekä stereokaiuttimet. Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein Android 13, jonka päällä hyrrää Realme UI 4.0 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa uusi Realme GT Neo5 SE tulee myyntiin edullisimmillaan 8 + 256 gigatavun versiossa 2099 juanin hintaan ja kalleimmillaan 16 gigatavun ja yhden teratavun versiossa 2799 juanin hintaan. Suoraan muunnettuna hinnat ovat 280 euroa sekä 374 euroa. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, nähdäänkö uutuuspuhelin myös globaalisti myynnissä.

Lähde: Realme (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Toivottavasti tulee Suomeen, etenkin tuo upea sininen-vaaleanvihreä-violetti värinen malli, mikä on todella upean näköinen. Ja Snapdragon 7 Gen 2 suorituskyky on oikeasti huippuluokkaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme