RealmeYleinen

Realme Pad X -tabletti julkaistiin – 11 tuuman näyttö ja Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri

Realme Pad X

OnePlussan sisarbrändi Realme on julkistanut tänään kotimarkkinoillaan uuden tablettilaitteen, joka kantaa nimeä Realme Pad X. Kyseessä on brändin toistaiseksi paras tablettilaite, sillä aikaisemmin on nähty vain edulliset Realme Pad ja Realme Pad Mini. Uutuusversio tarjoaa nyt myös suuren näytön ja paljon muuta.

Realme Pad X on muotoilun osalta varsin perinteikäs ja Realme luottaa tasaisiin pintoihin. Tabletti on vain 7,1 millimetriä paksu ja painoa sillä on 499 grammaa. Tarjolla on kaksi perusväriä, jotka ovat harmaa ja sininen. Lisäksi tarjolla on kaksisävyinen vihreä väri, joka on koristetultu ruutulippukuviolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 11 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on 2K-tarkkuus, 450 nitin maksimikirkkaus sekä 16,7 miljoonaa väriä. Näyttö tukee lisäksi stylus-kynää ja erikseen ostettava kynä latautuu magneettisesti tabletin kyljessä.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, mutta valitettavasti Realme Pad X on saatavilla vain Wi-Fi-versiona. SIM-korttipaikkaa ei siis ole, vaikka järjestelmäpiiri tulee 5G-yhteyksiä. RAM-muistia on 4 tai 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 64 tai 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme Pad X tarjoilee tuoreeltaan Android 12 -käyttöjärjestelmän sekä Realme UI 3.0 for Pad -käyttöliittymän. Realme on tehnyt pieniä muutoksia erityisesti suurta näyttöä ajatellen. Kameroita tabletissa on kaksi, joista yksi on takana ja toinen edessä. Takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä.

Tablettiin on saatu neljä kaiutinta, jotka tukevat Dolby Atmos -tekniikkaa ja Hi-Res Audiota. Akunkesto on suuren 8340 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 33 watin tehoisella pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa Realme Pad X tulee myyntiin ensimmäisenä. 4 + 64 gigatavun versio maksaa 1299 juania ja 6 + 128 gigatavun versio maksaa 1599 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 180 euroa ja 222 euroa. Stylus-kynä maksaa 499 juania (69 euroa), näppäimistökuori 399 juania (55 euroa) ja suojakuori 99 juania (14 euroa).

Lähde: Realme Pad X -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme