JollaSailfish OSYleinen

Sailfish X Beta nyt saatavilla Sony Xperia XA2 -puhelimiin – Mukana tuki Android-sovelluksille

Suomalainen Jolla on tänään ilmoittanut aloittaneensa tarjoamaan Sailfish X Beta -versiota halukkaille kuluttajilleen. Aikaisemmin Sailfish X on ollut saatavilla ilmaisversiona varusteltuna rajallisilla ominaisuuksilla, mutta nyt Sailfish X Beta tuo mukanaan kauan odotetun tuen Android-sovelluksille.

Uusittu Android-sovellustuki sisältää Jollan mukaan suuria arkkitehtuurisia muutoksia ja Android-versio hyppää vanhasta Android 4.4.4 -versiosta selvästi tuoreempaan Android 8.1 -versioon, jonka kerrotaan parantavan selvästi Android-sovelluksien yhteensopivuutta. Toistaiseksi Android-tuki on beta-vaiheessa ja mukana on monia tunnettuja ongelmia, joten myöskin ongelmiin kannattanee varautua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivitetty Android-tuki tarjoaa käyttäjille lukuisia parannuksia. Uusi Android 8.1 -versio mahdollistaa laajemman sovellusvalikoiman, monet mobiilipankkisovellukset toimivat, tietoturva ja suorituskyky ovat parempia sekä ilmoitusintegraatio on parempi.

Jolla on hinnoitellut Sailfish X Beta -version tällä hetkellä 29,90 euroon. Verrattuna ilmaisversioon, uusi beta-versio tuo mukanaan lukuisia ominaisuuksia. Mukana on muun muassa Android-sovellustuki, ennakoiva tekstinsyöttö, MS Exchange -tuki sekä ohjelmistopäivitykset niin kauaksi aikaa, kun laite on tuettuna.

Tunnettuja ongelmia uudessa Sailfish X Beta -versiossa on muutamia, jotka voivat vaikuttaa laitteiden käyttöön. Jollan mukaan muun muassa jotkin Android-sovellukset eivät välttämättä tunnista mobiilidatayhteyttä oikein ja sovelluksia, joissa ongelmia on havaittu ovat muun muassa Aptoide, Spotify, Messenger ja Twitter. Jolla kertoo myös, että Android-sovellukset eivät välttämättä myöskään tunnista äskettäin luotuja tiedostoja heti, vaan tähän vaaditaan laitteen uudelleenkäynnistäminen. Sailfish X Beta -versiossa myöskään äänet eivät toimi kaikissa sovelluksissa ja akunkulutus on suurta, kun puhelin on yhdistetty WLAN-verkkoon.

Sailfish X Beta -versioon voi tutustua Jollan tuoreimmassa blogipostauksessa. Tuorein Sailfish-versio on tarjolla Sony Xperia XA2-, Xperia XA2 Plus- ja Xperia XA2 Ultra -laitteille Jollan verkkokaupan kautta.

Lähde: Jolla Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla