Yleinen

Saksalaisvalmistajan Carbon 1 MK II -puhelin myyntiin 799 euron hintaan – kevyt ja ohut puhelin valmistettu hiilikuidusta

Saksalainen Carbon Mobile on kertonut tänään uutta tietoa yhtiön jo vuoden 2020 alussa julkaisemasta puhelimesta. Uutuuspuhelin kantaa nimeä Carbon 1 Mark II ja sen on vihdoin kerrottu tulevan saataville. Alun perin toimituksien odotettiin alkavan jo kesäkuussa 2020, mutta koronapandemian takia laite on viivästynyt. Puhelin tulee valmistajan mukaan saataville vihdoin yhtiön oman verkkokaupan sekä valikoitujen kauppojen kautta maaliskuun puolivälissä 799 euron hintaan.

Puhelin tulee tarjolle aluksi Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa sekä Alankomaissa, mutta myynnin odotetaan laajentuvan muille alueille myöhemmin. Carbon Mobilen verkkokaupasta puhelin on tilattavissa myös Suomeen ja toimitusajaksi on ilmoitettu maaliskuun loppu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Carbon 1 Mark II on valmistettu käyttämällä HyRECM-tekniikkaa, joka koostuu sanoista Hybrid Radio Enabled Composite Materials. Hiilikuidusta valmistetun rakenteen ansiosta puhelimesta on onnistuttu tekemään ohut ja kevyt. Laite painaa vain 125 grammaa ja se on vain 6,3 millimetriä ohut. Yleisesti älypuhelimet painavat noin 180 grammaa ja paksuus on 8-10 millimetrin välillä.

Teknisesti laite ei ole kovin erikoinen, vaan Carbon 1 Mark II pitää sisällänsä tuttua keskihintaluokan tekniikkaa. Puhelimessa on 6,01 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jota suojaa Gorilla Glass 6 -lasipinta. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasolla ja siinä on 18:9-kuvasuhde. Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Helio P90 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Carbon 1 Mark II tarjoaa lisäksi 16 megapikselin pääkameran ja 20 megapikselin etukameran.

Carbon Mobile kertoo puhelimessa olevan vielä Android 10 -käyttöjärjestelmä, mutta se päivitetään Android 11 -versioon toukokuussa 2021.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Carbon Mobilen tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen