SamsungYleinen

Samsung esitteli visiotaan tulevaisuuden taittuvanäyttöisistä laitteista – video esittelee kahdesti taittuvan ja rullattavan puhelimen

Samsung on esitellyt tällä viikolla uusia näyttövisioitaan tulevaisuuden taittuvanäyttöisille laitteille. Samsungin esitteli useita uusia mielenkiintoisia visioita, joita saatetaan nähdä kaupallisissa laitteissa tulevaisuudessa. Mukana oli muun muassa useaan kertaan taittuva puhelin, taittuva läppäri sekä rullattava älypuhelin.

Mielenkiintoisin ideoista on varmasti S-Foldable, joka on useammasta kohdasta taipuva puhelin. Samsungin mukaan 7,2 tuuma OLED-näyttöpaneeli voidaan taittaa kahdesti niin sisään kuin ulospäinkin. Videolla nähtävässä laitteessa on kaksi saranaa, joiden avulla puhelinta voidaan taittaa useaan suuntaan. Nykyisin taittuvanäyttöiset puhelimet taipuvat vain yhdestä kohdasta, joten kahdesta kohdasta taittuva näyttö saattaa mullistaa markkinan jälleen kerran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen hyvin mielenkiintoinen toteutus kantaa Samsungin konsepteissa nimeä Slidable ja kyseessä on rullautuva OLED-näyttö. Rullattavat OLED-näyttöpaneelit eivät ole enää täysin uusi tuttavuus, sillä muutamat älypuhelinvalmistajat ovat jo esitelleet konseptejaan. Samsungin ratkaisussa rullautuva laite suurenee toisesta päädystä ja lisää näyttöä tulee puhelimen sisältä.

Samsung esitteli myös konseptia taittuvanäyttöisestä 17-tuumaisesta kannettavasta tietokoneesta. Kyseessä olisi käytännössä 17-tuumainen näyttö, eikä läppäri sisällä perinteistä näppäimistöä. Laite voidaan taivuttaa kahtia keskeltä, jolloin se saadaan näyttämään perinteiseltä kannettavalta. Toinen hieman vastaava konsepti on taittuva ja kannettava näyttö, jota voidaan käyttää laajentamaan älypuhelimien tai muiden laitteiden kokemusta suuremmalla näytöllä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Samsung on esitellyt Under Panel Camera -tekniikkaa, jossa näytön alapuolelle on asetettuna kamera, jotta se ei vie näytöltä tai kehyksiltä tilaa. Kaikki Samsungin nyt esittelemät konseptilaitteet ovat esillä julkaistulla 1,5 minuutin mittaisella videolla, jonka voi katsoa alapuolelta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung