SamsungYleinen

Samsung Galaxy S20 Ultra kärsii ikävistä vihreistä näytöistä

Galaxy S20 Ultran näyttö on muuttunut vihreäksi.

Samsungin tuorein huippuluokan Galaxy S20 Ultra kärsii käyttäjien raporttien mukaan ikävästä vihertävästä näytöstä. Ongelma on nähtävästi tullut päivityksen mukana, joka on julkaistu huhtikuussa. Tietojen mukaan kyseessä olisi ohjelmistovika, eikä niinkään laitteistovika.

Ongelma ilmenee raporttien mukaan silloin, kun näytön virkistystaajuus tippuu automaattisesti 120 hertsistä 60 hertsiin. Suurimmat ongelmat koskevat Euroopassa myynnissä olevaa Exynos 990 -järjestelmäpiirillä varusteltua versiota, eikä raportteja ole Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriin perustuvista puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttäjien kokemuksien mukaan Galaxy S20 Ultran näytön ollessa 120 hertsin tilassa ja näytön kirkkaus tiputetaan 30 prosentin alapuolelle, niin vihreyttä ilmenee lukuisissa sovelluksissa, joissa on tumma tausta. Lisäksi raporttien mukaan ongelma poistuu, jos puhelin käynnistetään uudelleen, joten kyseessä on suurella todennäköisyydellä ohjelmistovika, eikä viitteitä ole laitteistovirheestä.

Lisäksi on havaittu, että vihreä ilmestyy näyttöön, jos puhelimen lämpötila nousee yli 40 asteen tai akun ollessa 5 prosentin tasolla, eli silloin kun näytön virkistystaajuus laskee 120 hertsistä normaaliin 60 hertsiin. Samsung ei ole itse toistaiseksi antanut kommenttia ongelmasta, vaan käyttäjille annetaan perusohjeita ongelman ratkaisemiseksi, kuten laitteen resetointia, välimuistien tyhjentämistä sekä tuoreimpien päivityksien asentamista.

Galaxy S20 Ultran vihertävät näytöt muistuttavat vahvasti parin vuoden takaista Huawei Mate 20 Pro -puhelimen tapausta, jossa näytöt muuttuivat ajan kanssa vihreiksi. Mate 20 Pron kohdalla kyse oli viallisista näytöistä, kun Galaxy S20 Ultran kohdalla ongelma näyttää löytyvän ohjelmistosta. Todennäköisesti Samsung pyrkii korjaamaan vihreäksi muuttuvat näytöt ohjelmistopäivityksellä.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung