SamsungYleinen

Samsung Galaxy S20 Ultran ennakkomyynti käy kuumana – jouduttu tilaamaan Pohjoismaihin lisää

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung julkaisi helmikuussa uudet Galaxy S20 -malliston älypuhelimensa, jotka tulevat Suomessa myyntiin maaliskuun puolivälissä. Samsung on nyt ilmoittanut erityisesti Galaxy S20 Ultra -puhelimen ennakkotilauksien ylittäneen odotukset ja puhelimia joudutaan tilaamaan Pohjoismaihin lisää. Samsungin mukaan suomalaiset ovat entistä valmiimpia sijoittamaan premium-luokan älypuhelimeen.

Uutuuspuhelimien julkaisun yhteydessä Samsung avasi ennakkotilausmahdollisuuden Pohjoismaissa. Kysyntä on ylittänyt Samsungin odotukset siinä määrin, että yhtiö joutuu nyt tilaamaan lisää laiteyksiköitä Pohjoismaiden markkinoita varten. Kova kysyntä saattaa jälleenmyyjästä riippuen vaikuttaa puhelinten toimitusaikoihin. Ajantasaisinta lisätietoa asiakkaat saavat valitsemaltaan jälleenmyyjältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”On hienoa nähdä, miten hyvin Galaxy S20 Ultran ennakkomyynti on startannut. Tämä ja tuoreet tutkimustuloksemme todistavat, että markkinoilla on kasvavaa kysyntää huippuluokan mobiililaitteille. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan hieman enemmän saadakseen muun muassa parhaat kameraominaisuudet, suorituskyvyn ja akkukeston – mutta ennen kaikkea parhaan kokonaisuuden. Teemme kaikkemme saadaksemme lisäyksiköitä Suomeen nopeasti, jotta kaikki halukkaat saavat laitteensa mahdollisimman pian. Ennakkotilaajat ovat tietysti etusijalla, eli nopeasti laitteen haluavien kannattaa ehdottomasti tilata S20 Ultra jo ennakkoon”, vinkkaa Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Samsung on toteuttanut Suomessa kyselytutkimuksen, jonka mukaan osalle suomalaisista hinta ei ole päätöstekijä. 12 prosenttia kertoo, että olisi valmis maksamaan peräti viiden euron päivähintaa kahden vuoden ajan saadakseen käyttöönsä markkinoiden parhaaksi mielletyn älypuhelimen. Kyselytutkimuksesta käy myös ilmi, että yli 22 prosenttia vastaajista maksaa puhelimensa 24 kuukauden tai pidemmällä maksusopimuksella. Kolmen vuoden sopimukset ovat jo kahden vuoden maksusopimuksia suositumpia. Useimmat suomalaiset (57 %) kuitenkin maksavat edelleen puhelimensa kertamaksuna.

”Helmikuussa 2020 toteutettu kyselytutkimus osoitti myös sen, minkä olemme jo pitkään tienneet: älypuhelin on korvannut monia laitteita kotona. Lähes puolet (45 %) vastaajista esimerkiksi kertoo, että älypuhelin on merkittävästi vähentänyt tietokoneen käyttöä kotona. Vähenevä tarve satsata muuhun kalustoon lisää käyttövaroja puhelimen ostoon, mikä heijastuu premium-luokan laitteiden suosion kasvuna”, Engblom jatkaa.

Lippulaivaälypuhelimista ovat tutkimustulosten perusteella kaikkein valmiimpia maksamaan 20 000 – 40 000 euroa vuodessa tienaavat. Peräti 36 prosenttia tästä vastaajaryhmästä kertoo yli 1000 euron hinnan tuntuvan kohtuulliselta markkinoiden parhaaksi mielletystä älypuhelimesta. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että kaikkein suurituloisimmilla älypuhelin on hyvin usein puhelinetu. Peräti 32 prosenttia yli 60 000 euroa tienaavista kertoo käyttävänsä työsuhdepuhelinta. Samalla vain 23 prosenttia kaikkein parhaiten tienaavista olisi valmis maksamaan puhelimestaan yli 1000 euroa itse.

Lähde: Samsungin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung