AndroidSamsungYleinen

Samsung Galaxy S8 Lite julkaistaneen pian – Tältä se näyttää

Samsung esitteli viime vuonna Galaxy S8- ja Galaxy S8+ -puhelimet ja tänä vuonna on julkaistu jo myös Galaxy S9 ja Galaxy S9+. Vaikka Galaxy S8 -puhelimet ovat viime vuoden malleja, niin tähän mallistoon on todennäköisesti tulossa uusi jäsen, joka kantaa nimeä Galaxy S8 Lite tai mahdollisesti Galaxy S8 Mini. Puhelimen mallikoodi on SM-G8750 ja se on paljastanut kiinalaisen Tenaan tietokannasta, jossa on nähtävissä kuvat ja tekniset tiedot vielä julkaisemattomasta puhelimesta.

Tenaan julkaisemien kuvien perusteella SM-G8750 -puhelin olisi ulkoisesti hyvin lähellä Galaxy S8 -puhelinta. Julkaisemattomassa puhelimessa näyttäisi olevan muun muassa edge-näyttö sekä sormenjälkilukija kameran vieressä. Tenaan listaamien tietojen mukaan puhelimen mitat olisivat 148,9 x 68,1 x 8,0 millimetriä ja painoa on 155 grammaa. Näytön kooksi on ilmoitettu 5,8 tuumaa ja sen tarkkuus on 2220 x 1080 pikseliä. Tenaan tietokanta ei paljasta puhelimesta löytyvää järjestelmäpiiriä, mutta SM-G8750 on aikaisemmin paljastunut myös Geekbenchin tietokannasta, jonka mukaan puhelimessa käytettäisiin Qualcommin Snapdragon 660 -piiriä, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Lisäksi puhelimessa on 16 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin etukamera. Sisäistä tallennustilaa kerrotaan olevan 64 gigatavua, mutta puhelin tukee myös muistikortteja 256 gigatavuun asti. Akun kooksi Tenaan tietokanta ilmoittaa 3000 milliampeerituntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotanut SM-G8750 -puhelin vaikuttaa rakentuvan pitkälti siis Galaxy S8 -puhelimen runkoon, mutta tekniikkaa on hieman karsittu heikommaksi. Puhelin on huhtikuussa saanut Bluetooth-sertifikaatin, jossa tuotteen nimeksi ilmoitetaan ”Dream-Lite CN CHINA”, joka viittaa vahvasti Galaxy S8 -puhelimen lite-versioon. Galaxy S8:n koodinimen on tiedetty aikaisemmin olleen ”dream”. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin mahdollinen Galaxy S8 Lite tullaan julkaisemaan, mutta todennäköisesti se tulee tapahtumaan aluksi vain Kiinassa.

Lähde: Tenaa, Bluetooth Launch Studio, Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android