SamsungYleinen

Samsung hyvästelemässä Tizenin? Kehittää älykelloja Googlen käyttöjärjestelmällä

Samsung on viime vuosina luottanut vahvasti omaan Tizen-käyttöjärjestelmäänsä älykelloissa, mutta tähän on tulossa huhun mukaan muutosta. Twitterissä tiedoistaan tunnettu käyttäjä Ice universe on kertonut, että Samsung käyttää uusissa älykelloissaan Googlen kehittämää WearOS-käyttöjärjestelmää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisesti ajatuksena on ollut, että Samsungin oma Tizen-käyttöjärjestelmä olisi parempi älykelloissa kuin Googlen Android-pohjainen WearOS, joten tuorein tieto on hämmästyttävä. Tieto kannattaa kuitenkin ottaa pienellä varauksella, sillä tietoja tukevia huhuja tai vuotoja ei ole aikaisemmin kuultu. On kuitenkin mahdollista, että Samsung kokeilee WearOS-käyttöjärjestelmää kelloissaan myös kuluttajatuotteissa, mutta se ei suorilta tarkoita, että Samsung olisi hyvästelemässä Tizen-käyttöjärjestelmän kokonaisuudessaan.

WearOS-käyttöjärjestelmään pohjautuva älykello nähtiin Samsungilta viimeksi vuonna 2014, mutta sittemmin kelloissa on ollut pitkälle kehitetty ja monipuolinen Tizen. Jos nyt ilmoille tuotu huhu pitää paikkaansa, niin ehkä vuoden 2021 aikana Samsungilta tullaan näkemään uusi WearOS-käyttöjärjestelmällä toimiva älykello. Vain aika näyttää, miten huhu pitää paikkansa.

Lähde: Twitter (Ice universe)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung