SamsungYleinen

Samsung julkaisi nopeamman ja energiatehokkaamman UFS 4.0 -tallennusmuistin – massatuotanto alkaa myöhemmin tänä vuonna

Universal Flash Storage (UFS) -tallennusmuistista on tullut suosittu monissa Android-älypuhelimissa hintaluokasta riippumatta, vaikka aikaisemmin sitä pidettiin vain lippulaivapuhelimien ominaisuutena. UFS on pitkälti kokonaan korvannut eMMC-muistin, joka oli aikaisemmin paljon laajemmin käytössä edullisissa ja keskihintaluokan puhelimissa. UFS 3.1 -muisti julkaistiin vuonna 2020, mutta nyt Samsung on julkaissut uudemman version.

Samsung on virallisesti julkaissut tänään UFS 4.0 -version, joka on seuraavan sukupolven Universal Flash Storage. UFS 4.0 -versiossa luvataan olevan suuria suorituskyvyn parannuksia verrattuna edeltäjäversioihin. Uuden standardin luvataan tarjoavan jopa 23,2 gigabitin nopeuden kaistaa kohden, joten se on kaksi kertaa nopeampi kuin UFS 3.1:n 11,6 gigabitin nopeus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuusversiossa myös luku- ja kirjoitussuorituskyky on parantunut, sillä Samsung lupaa jopa 4200 megatavua sekunnissa lukunopeuden ja kirjoitusnopeuden olevan jopa 2800 megatavua sekunnissa. Tämä on mahdollistettu Samsungin 7. sukupolven V-NAND:n ja kehittyneen ohjaimen ansiosta. Samsung lupaa uuden muistin olevan jopa 46 prosenttia energiatehokkaampi kuin aikaisemmat versiot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

UFS 4.0 perustuu uusimpaan JEDEC-standardiin ja se on suunnattu ensisijaisesti älypuhelimille. UFS 4.0 tullaan näkemään myös muissa tuotteissa, joita ovat esimerkiksi AR- ja VR-laitteet sekä autoteollisuuden ratkaisut. Samsungin mukaan UFS 4.0 -muisteja toimitetaan jopa yhden teratavun kapasiteetissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on kertonut uuden UFS 4.0 -standardin massatuotannon alkavan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. Tämän perusteella sitä voidaan odottaa älypuhelimiin vielä myöhemmin tänä vuonna tai viimeistään alkuvuonna 2023.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung