SonyYleinen

Sony Xperia 1 IV -puhelimen hinta voi hirvittää – Sony nostamassa hintoja reilusti Euroopassa

Sony Xperia 1 IV

Sony tulee julkaisemaan 11. toukokuuta järjestettävässä tilaisuudessa todennäköisesti uuden Xperia 1 IV -huippupuhelimen. Kyseessä on Sonyn tämän vuoden tärkein lippulaivapuhelin, joka on suunnattu sisällöntuottajille. Yleensä Xperia 1 -sarjan puhelimissa on panostettu paljon kameroihin sekä 4K-tasoisiin OLED-näyttöihin.

Tällä kertaa Twitteristä tuttu vuotaja SnoopyTech on kertonut tietonsa laitteista, joita odotetaan julkaistavaksi 11. toukokuuta. Vuodon mukaan Xperia 1 IV julkaistaan tilaisuuden aikana kolmessa värissä, jotka ovat musta, violetti ja valkoinen. Hinnaksi kerrotaan 1399 euroa, mikä olisi selvästi enemmän kuin viime vuoden Xperia 1 III -puhelimella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony toi viime vuonna Xperia 1 III -puhelimen myyntiin 1299 euron suositushinnalla Euroopassa ja nyt Xperia 1 IV:n hinta olisi 100 euroa vieläkin korkeampi. Sony ei tule siis kilpailemaan hinnoittelulla, joten todennäköisesti Sony on tuomassa myös parannuksia, joilla hinnankorotus olisi perusteltavissa. SnoopyTech kertoo lisäksi, ettei ole merkkejä siitä, että Sony tulisi julkaisemaan tilaisuudessa edullisempaa Xperia 5 IV -puhelinta.

Sony Xperia 1 IV

Tietojen mukaan tilaisuudessa nähdään kuitenkin uusi Xperia 10 IV -puhelin, jonka kerrotaan tulevan saataville väreissä sininen, vihreä, violetti sekä valkoinen. Sonyn kerrotaan hinnoittelevan puhelimen 499 euroon. Myös tämä puhelin olisi saamassa 50 euron hinnankorotuksen verrattuna Xperia 10 III -malliin, jonka suositushinta oli 449 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joissakin huhuissa Xperia 1 IV -puhelimeen on odotettu 48 megapikselin tasoista pääkameraa optisella kuvanvakautuksella. Lisäksi puhelimeen on odotettu ultralaajakulma- ja telekameroita. Xperia 1 IV on huhujen perusteella saamassa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin, vaikka joissakin huhuissa puhuttiin myös uudemmasta Snapdragon 8 Gen 1+ -versiosta.

Sonyn on huhuttu varustelevan puhelimen 6,5 tuuman näyttöpaneelilla, jossa on 21:9-kuvasuhde, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 4K-tarkkuus. Raportit kertovat Xperia 1 IV:n olevan IP68-luokiteltu ja siinä olisi kylkeen asetettu sormenjälkilukija sekä kuulokeliitin. Tarkempia tietoja puhelimesta ei ole vielä kuitenkaan vuotanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony Xperia 10 IV

Xperia 10 IV -puhelimeen on huhuissa odotettu pitkälti samanlaista muotoilua kuin edeltäjämalliin. Vuotojen mukaan Xperia 10 IV:n näyttö olisi kooltaan 6 tuumaa ja se perustuisi OLED-tekniikkaan. Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 690 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla olisi 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Laite saattaa saada myös 4000 milliampeeritunnin akun.

Tarkemmat tiedot Sonyn tulevista puhelimista julkaistaan kuitenkin jo ensi viikolla, joten kovin kauaa ei enää virallista julkaisua tarvitse odottaa.


Lähde: Twitter (SnoopyTech)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony