SamsungYleinen

Samsung julkisti ensimmäisen 3nm järjestelmäpiirinsä – Tässä on Exynos W1000

Exynos W1000

Samsung on julkistanut ensimmäisen 3 nanometrin valmistusprosessilla valmistetun järjestelmäpiirinsä. Kyseessä on Exynos W1000, joka on toistaiseksi tehokkain puettaviin laitteisiin suunnattu piiri. Odotettavasti se tullaan näkemään ensimmäisen kerran Galaxy Watch 7- ja Galaxy Watch Ultra -älykelloissa heinäkuun aikana.

Valmistukseen on käytetty Samsungin omaa 3 nanometrin GAA-prosessia ja siinä on viisi ydintä 1 + 4 konfiguraatiolla. Tehokkain ydin perustuu Cortex-A78-versioon ja neljä muuta perustuvat Cortex-A55-versioon. Tehokkain ydin toimii 1,6 GHz:n kellotaajuudella ja vastaavasti loput 1,5 GHz:n kellotaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Exynos W1000 -järjestelmäpiirin kerrotaan tuovan 3,4 kertaa paremman yhden ytiminen suorituskyvyn sekä 3,7 kertaa paremman monen ytimen suorituskyvyn kuin edeltäjä Exynos W930. Lisäksi Samsung kertoo sovelluksien käynnistysnopeuden parantuneen 2,7-kertaisesti.

Järjestelmäpiirissä on Mali-G68 MP2 -grafiikkaprosessori ja se tukee myös Always-on-display-moottoria sekä tukee näyttöjä 640 x 640 pikselin tarkkuudella. Piirissä on tuki LPDDR5-RAM-muistille sekä 32 gigatavun eMMC-tallennustilalle. Exynos W1000 tukee myös Bluetooth LE-, 4G LTE-, Wi-Fi-, GPS- ja NFC -yhteyksiä.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung