HMD globalNokiaYleinen

Tässäkö on pitkään odotettu Nokia X100? Uusi Nokia TA-1399 paljastui sertifiointitiedoista

Nokia X10 ja Nokia X20

HMD Globalilta on odotettu Nokia X100 -mallinimeä kantavaa älypuhelinta, joka ei nähtävästi olekaan puhelin, jota monet ovat odottaneet. Nokia X100 olisi nimensä perusteella voinut olla uusia lippulaivapuhelin, mutta tuoreimman Nokia G300 -puhelimen julkaisun jälkeen kyseessä on todennäköisesti Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu edullisempi 5G-puhelin.

Nokiamob.net-sivusto on löytänyt Yhdysvaltain televiranomaisen FCC:n tietokannasta Nokia TA-1399 -mallikoodia kantavan älypuhelimen. Puhelin on saanut sertifikaatin ja samalla laitteen takaosasta on paljastunut viivapiirros. Kuva on paljastanut puhelimessa olevan pitkälti identtinen muotoilu Nokia X10– ja Nokia X20 -puhelimien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia TA-1399

Takaosassa on esillä pyöreä kamera-alue, jossa on neljä kamerasensoria sekä rinnalla on LED-salamavalo. puhelimen kyljessä on sormenjälkilukija sekä äänenvoimakkuuspainikkeet. Lisäksi toisessa kyljessä on Google Assistant -painike sekä SIM-korttiluukku. Puhelimen alareunassa on kuulokeliitin, USB-C-liitin sekä kaiutin. Kuvan perusteella ulkoinen toteutus on identtinen Nokia X10- ja Nokia X20 -puhelimien kanssa.

FCC ei paljoa puhelimesta paljasta, mutta siinä kerrotaan olevan 5G-yhteydet, Bluetooth 5.1, FM-radio sekä NFC. Lisäksi akun kapasiteetiksi on kerrottu 4370 milliampeerituntia, joka on samaa kokoluokkaa kuin Nokia X20- ja Nokia X10 -puhelimissa riippuen ilmoitustavasta. FCC:n antamien tietojen valossa kyseessä on suurella todennäköisyydellä Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu Nokia X100, jonka odotetaan olevan pitkälti identtinen Nokia X10 -puhelimen kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G300 -puhelin osoittautui pitkälti samaksi puhelimeksi kuin globaalisti julkaistu Nokia G50, mutta Nokia X100 voisi olla nimeämiskäytännön perusteella Yhdysvaltoihin suunnattu versio Nokia X10 -puhelimesta. Jos tämä logiikka pitää paikkansa, niin Nokia X100 ei tule olemaan pitkään odotettu huippupuhelin.

HMD Globalilta on odotettu kuitenkin tulevien kuukausien aikana useita uusia Nokia-laitteita. Tunnettu vuotaja Evan Blass on esimerkiksi kertonut tulossa olevan neljä uutuuslaitetta, joiden koodinimet ovat ”Drake Lite”, ”Shadowcat”, ”Waterworld” sekä ”Weekend”. Toistaiseksi HMD Global ei ole itse vahvistanut julkaisevansa lähiaikoina uusia Nokia-laitteita.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global