SamsungYleinen

Samsung julkisti uuden 200 megapikselin ISOCELL HP3 -kamerasensorin – järjestyksessään jo toinen

ISOCELL HP3

Samsung on julkaissut tänään yhtiön järjestyksessään jo toisen 200 megapikselin tasoisen kamerasensorin. Uusi sensori kantaa nimeä ISOCELL HP3. Vasta viime syksynä Samsung julkisti ensimmäisen 200 megapikselin ISOCELL HP1 -sensorin, mutta sitä ei ole vielä nähty missään kaupallisessa laitteessa. Nähtävästi uusi sensori viittaa 200 megapikselin kameroille olevan silti kysyntää.

ISOCELL HP3 on kooltaan 1/1.4-tuumaa ja se tarjoaa 200 megapikseliä sekä 0.56 mikronin pikselikoon. Verrattuna aikaisempaan ISOCELL HP1 -versioon uusi versio on hieman pienempi. Vanhassa sensorissa oli 1/1.22-tuuman koko ja 0.64 mikronin pikselikoko. Samsungin mukaan pikselien koon pienentäminen 12 prosentilla mahdollistaa sensorin mahtumisen useampiin laitteisiin ja se vie 20 prosenttia vähemmän tilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi kamerasensori voi kuvata 14-bittisiä kuvia jopa 4 biljoonan värin tuella. ISOCELL HP3 tukee Super QPD -automaattitarkennusta, joka tarkoittaa kaikissa sensorin pikseleissä olevan automaattitarkennus. Uuden tarkennuksen luvataan olevan nopeampi ja tarkempi kuin aikaisemmin.

Uusi kamerasensori pystyy tallentamaan 4K 120 fps -videokuvaa sekä 8K 30 fps -videokuvaa. 8K-videokuvaus onnistuu nyt hyvin minimaalisella näkökentän karsimisella, toisin kuin Samsungin 108 megapikselin kamerasensoreissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung hyödyntää uudessa ISOCELL HP3 -sensorissa tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jonka avulla pystytään taltioimaan 50 megapikselin kuvia 1,12 mikronin pikselikoolla tai 12,5 megapikselin kuvia 2,24 mikronin pikselikoolla. ISOCELL HP3 tarjoaa myös Smart ISO Pro -ominaisuuden, joka ottaa kuvia kolmella eri ISO-tasolla paremman dynaamisen alueen saavuttamiseksi.

Samsungin mukaan ISOCELL HP3 -kamerasensorin testiyksiköitä tarjotaan valmistajille nyt, mutta massatuotanto alkaa vasta myöhemmin tänä vuonna. Uutta 200 megapikselin sensoria voidaan odottaa puhelimiin siis aikaisintaan loppuvuodesta tai vasta ensi vuonna.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung