Yleinen

Samsung kasvatti asemaansa älypuhelinmarkkinoiden johtajana Suomessa – Huawein puhelimien kysyntä pysyi vahvana

Tutkimusyhtiö Counterpoint jakoi kesäkuussa lukuja Suomen älypuhelinmarkkinoista vuoden alusta tammi-maaliskuulta. Nyt Counterpoint on jakanut SuomiMobiilille lukunsa myös huhti-kesäkuun osalta, jolloin markkina kehittyi vain vähän, mutta pieniä muutoksia markkinaosuuksissa oli havaittavissa.

Counterpointin mukaan Samsung johti Suomen älypuhelinmarkkinaa huhti-kesäkuussa 2020, joka oli yhtiön laajan tuoteportfolion ansiota. Samsungin nykyinen tuotemallisto kattaa kaikki hintapisteet. Samsungin markkinaosuus oli 34 prosenttia, jonka jälkeen tulivat Apple, 28 prosentin markkinaosuudella ja Huawei piti vahvan asemansa 21 prosentin markkinaosuudella. Neljännelle sijalle ylsi OnePlus, 7 prosentin markkinaosuudella, jonka jälkeen viidennelle sijalle yli HMD Global.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen älypuhelinmarkkinoiden TOP4-valmistajat Q2 2020 aikana. / Lähde: Counterpoint Research

”Samsung johti Suomen älypuhelinmarkkinaa vuoden toisella neljänneksellä, sen monipuolisen tuoteportfolion ansiosta, joka kattaa kaikki hintaluokat. Tätä seurasivat Apple ja Huawei. HMD Global johti yli 90 prosentin markkinaosuudella peruspuhelinmarkkinaa”, kommentoi Counterpointin analyytikko SuomiMobiilille.

Erityishuomio kiinnittyi tällä kertaa älypuhelinmarkkinan viidennellä sijalla olevaan HMD Globaliin, jonka kerrotaan joutuneen kovaan kilpailuun nousevien kiinalaisten älypuhelinvalmistajien kanssa. HMD Globalilla valoisampi tilanne on peruspuhelinmarkkinassa, jossa yhtiö piti 90 prosentin markkinaosuutta, kun vielä Q1 2020 aikana HMD Globalin osuus peruspuhelimissa oli 50 prosenttia.

Kun Suomen älypuhelinmarkkinan muutoksia verrataan Q1 ja Q2 2020 välillä, niin suuria muutoksia ei ole nähtävissä. Samsungin ja Applen markkinaosuudet kasvoivat, jonka lisäksi Huawei pystyi pitämään paikkansa kolmanneksi suurimpana valmistajana. OnePlussan markkinaosuus laski, jonka lisäksi Q2:n aikana Kiinalaisvalmistajat pystyivät haastamaan HMD Globalin asemaa.

Suomen älypuhelinmarkkinoiden TOP5-valmistajat Q2 ja Q1 2020. / Lähde: Counterpoint Research

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Niinpä ja ”ketään ei kiinnosta muut kuin Nokia sekä Xiaomi.”

  2. Kuten et säkään. 🤭

    1. 🤫Tuossa on kuva sitten trollillekin jos säkäkorkeus ei vielä piisaa?

  3. Nii, mieti sitä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen