AndroidYleinen

Google saattaa julkaista Android 12 -käyttöjärjestelmän 4. lokakuuta

Android 12

Google on kovaa tahtia viimeistelemässä uutta Android 12 -käyttöjärjestelmäversiota, jota yhtiö esitteli ensimmäisen kerran jo toukokuussa. Kyseessä on suuri päivitys Android-käyttöjärjestelmään, mutta samalla sen kehittäminen on kestänyt hieman enemmän kuin aikaisemmilla Android-versioilla. Nyt kuitenkin käyttöjärjestelmän julkaisusta on saatu uutta tietoa.

XDA Developers -sivuston toimittaja Mishaal Rahman väittää Twitterissä, että Google suunnittelee julkaisevansa Android Open Source Project -versio (AOSP) Android 12 -käyttöjärjestelmästä 4. lokakuuta. Yleensä Google julkaisee samaan aikaan myös viimeistellyn version Androidista, joten Googlen Pixel-puhelimien omistajat voivat odottaa päivitystä 4. lokakuuta puhelimilleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12 -käyttöjärjestelmän julkaisusta saadaan hyvä viittaus myös uusien Pixel 6 -puhelimien julkaisuun. Googlen on odotettu julkaisevan Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimet lokakuussa, mutta ennen 4. lokakuuta niitä on turha odottaa. Raporttien mukaan Pixel 6 -puhelimien julkaisu olisi luvassa 19. lokakuuta, eli reilun kuukauden päästä.

Uutta käyttöjärjestelmäversiota ei kannata odottaa lokakuun alussa muiden valmistajien puhelimiin. Toki jotkin valmistajat varmasti tulevat julkaisemaan päivityksen nopealla aikataululla, mutta suurimman osan kanssa joudutaan odottamaan viikkoja sekä jopa kuukausia Android 12 -version julkaisusta. Esimerkiksi kaikki luvatut puhelimet eivät ole vieläkään saaneet Android 11 -versiota vuosi käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen.

Android 12 on yksi suurimmista päivityksistä vuosiin, sillä se tuo mukanaan täysin uudistetun Material You -muotokielen ja uuden käyttöliittymän. Android 12:n keskiössä on persoonaalisempi käyttökokemus, parempi yksityisyys sekä monet muut kattavat ominaisuudet. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Twitter (Mishaal Rahman)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android