Yleinen

Samsung-laitteiden huoltoja pitkään yksinoikeudella hoitanut Aito Support Oy konkurssiin

Kuva: Samsung

Jyväskyläläinen Aito Support Oy on asetettu tämän viikon tiistaina konkurssiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Kyseessä oli yritys, joka keskittyi vahvasti älylaitteiden korjaukseen ja kierrätykseen, ja oli vuoteen 2022 asti Samsungin laitteiden yksinoikeudellinen huoltokumppani.

Keskisuomalainen-lehti on uutisoinut asiasta ensimmäisenä. Aito Support Oy:n kerrotaan hakeneen konkurssia itse maksukyvyttömyyden vuoksi. Yritys on työllistänyt 20 työntekijää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konkurssihakemuksen mukaan yhtiön velkojen kokonaismäärä on noin 975 000 euroa ja varojen arvioitu kokonaismäärä noin 80 000 euroa. Suurin velkoja on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, jolle Aito Support on velkaa noin 240 000 euroa.

Samsung luotti Aito Support -yritykseen yksinoikeudellisena huoltokumppanina useiden vuosien ajan, mutta vuoden 2023 aikana yksinoikeus päättyi. Nykyisin Samsungin takuuhuoltoja tekevät myös huoltoyhtiöt Resete sekä Mcare, joiden kanssa korealaisjätti teki sopimuksen keväällä 2023.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen huoltokumppanuuksien laajentamista Samsungin takuuhuollot nousivat otsikoihin useiden ongelmien takia. Esimerkiksi vuoden 2022 loppupuolella Samsungin takuuhuolloissa nähtiin suuria viiveitä, mutta huoltoverkoston laajenemisen jälkeen vastaavia raportteja ei ole kuultu.

Lähde: Keskisuomalainen.fi (maksumuurin takana)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen