SamsungYleinen

Samsung lanseerasi puhelimiensa Self-Repair-ohjelman Euroopassa – korealaisjätti unohti suomalaiset, mutta ruotsalaiset nauttivat

Kuva: Samsung

Samsung on lanseerannut jo aikaisemmin Yhdysvalloissa sekä Etelä-Koreassa Galaxy-laitteiden itsekorjausohjelman. Nyt samainen ohjelma on laajennettu valittuihin maihin Eurooppaan. Kesäkuun loppuun mennessä se on saatavilla Belgiassa, Ranskassa, Italiassa, Alankomaissa, Puolassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Briteissä.

Tällä kertaa Samsungin ”itsekorjausohjelmassa” mukana on kolme edellisen sukupolven Galaxy S -mallistoa, jotka ovat Galaxy S20, S21 sekä S22. Uusin Galaxy S23 -mallisto ei ole ainakaan vielä mukana ohjelmassa. Käyttäjät voivat itse ostaa varaosat muun muassa näytön, takapaneelin sekä latausliittimien vaihtamiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung tarjoaa myös puhelimen purkamista varten työkalusarjan, jonka hinta on alle 30 euroa. Muun muassa Galaxy S20 -puhelimelle uusi latausportti maksaa 33 euroa, takapaneelin hinta on 40 euroa ja uusi näyttö maksaa akun kanssa 200 euroa. Galaxy S22 Ultran kohdalla näyttö ja akku maksavat 233 euroa.

Halukkaille korjaajille Samsung tarjoaa myös opetusvideoita sekä oppaita, jotka kertovat vaiheittain miten vanha osa poistetaan sekä vaihdetaan uuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung myy takakuoria, latausportteja sekä näyttöjä.

Puhelimien lisäksi Samsung tarjoaa varaosia sekä oppaita Galaxy Book Pro- ja Galaxy Book Pro 360 -tietokoneiden korjaamiseen. Myöskään tietokoneiden osalta tarjolla ei ole varaosia kaikista uusimmille malleille.

Suomessa ei valitettavasti vielä päästä nauttimaan Samsungin uudesta Self-Repair-ohjelmasta, vaan kuluttajien on edelleen luotettava valtuutettuihin huoltoliikkeisiin. Lähin maa, jossa ohjelmasta päästään nauttimaan on Ruotsi, joten Samsung on jälleen jättänyt suomalaiset vähemmälle huomiolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on kuitenkin parantanut Suomessa viime aikoina omaa huoltoverkostoaan. Aikaisemmin Samsungin huolloista vastasi yksinoikeudella Aito Support, mutta keväällä Samsung avasi ovensa myös muille huoltoliikkeille solmiessa kumppanuudet Reseten sekä Mcaren kanssa.

Lähde: Samsungselfrepair.shop

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung