ValcoYleinen

Suomalainen kuulokevalmistaja Valco tuo valmistusta Kiinasta Suomeen – päätti tehdasinvestoinnista Puolangalle

Kuva: Valco

Suomalainen kuulokevalmistaja Valco on tänään ilmoittanut merkittävästä investoinnista Suomeen. Yhtiön tavoitteena on tuoda Suomeen työpaikkoja perustamalla tehtaan Puolangalle.

Valcon tarkoituksena on avata vuonna 2025 tehdas, jossa tehdään kuulokkeita ja kaiuttimia. Muun muassa Valcon ylijohtaja Henri Heikkinen on kertonut ”olevansa innoissaan siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Puolanka on valikoitunut tehtaan sijainniksi, koska Puolankalainen pessimismi on lähellä sydäntämme. Lisäksi Henri on Puolangalta ja jankkaa siitä koko ajan”, sanoo Valcon Suuri Johtaja Jani Rajaniemi.

Tällä hetkellä Valcon kuulokkeiden suunnittelun kerrotaan tapahtuvan Suomessa, mutta ne valmistetaan Kiinassa. Yritys kertoo kartoittavansa Puolangalta sopivia toimitiloja tehtaan avaamiseksi. Investoinnin kerrotaan olevan joitakin satoja tuhansia euroja ja sen pitäisi tuoda mukanaan puolenkymmentä työpaikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehtaassa on tarkoitus valmistaa kuulokkeita ja kaiuttimia kotimaan markkinoille, mutta myös vientiin asti. Valco kertoo vievänsä tuotteitaan tällä hetkellä lähes 60 maahan.

Lähde: Valco, Yle

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi