SamsungYleinen

Samsung sulki viimeisenkin tehtaansa Kiinassa

Samsungin Huizhoun tehdas.

Samsungin on kerrottu sulkeneen viimeisenkin tehtaansa Kiinassa. Huizhoun tehtaassa tuotantoa vähennettiin jo aikaisemmin ja nyt Samsung on vahvistanut sulkeneensa tehtaan kokonaan syyskuun lopulla.

Vuonna 2017 Huizhoun tehdas valmisti vielä 64 miljoonaan puhelinta, joka oli merkittävä osuus Samsungin kaikista maailmanlaajuisesti myydyistä puhelimista, joka oli noin 394 miljoonaa puhelinta. Vielä vuonna 2011 tehtaalla valmistettiin 70 miljoonaa puhelinta ja toisessa Kiinassa sijainneessa Tianjinin tehtaassa valmistettiin 56 miljoonaa puhelinta. Tianjinin tehdas Kiinassa suljettiin jo viime vuoden lopulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huizhoun tehdas oli Samsungin viimeinen tehdas Kiinassa, jonka sulkeminen tarkoittaa Samsungin vetävän tuotantonsa kokonaisuudessaan pois Kiinasta. Vaikka Kiinassa tuotanto loppuu, niin Samsung jatkaa tuotteidensa myyntiä Kiinassa. Kovan kilpailun takia Samsungin ei ole ollut kuitenkaan taloudellisesti kannattavaa tuottaa puhelimiaan Kiinassa. Samsungin puhelimien markkinaosuus Kiinassa on vain prosentin.

Tehtaassa olevat tuotantolaitteet Samsung tulee siirtämään muihin tehtaisiin ympäri maailmaa. Samsung on kasvattanut tuotantoaan muun muassa Intiassa ja Vietnamissa, joissa yhtiö pystyy tuottamaan puhelimiaan edullisemmin. Todennäköisesti Samsung tulee jatkossa Kiinan markkinoilla luottamaan ODM-laitteisiin. Samsung on julkaissut Kiinassa jo muutamia ODM-tuotteita, jotka eivät ole siis Samsungin kehittämiä, mutta niissä käytetään Samsungin brändiä.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung