SamsungYleinen

Samsung taipui Googlen vaatimukseen – saumattomat päivitykset tulevat One UI 6.0 -päivityksen mukana

Sally Hyesoon Jeong esitteli One UI -käyttöliittymää SDC2022-tapahtumassa.

Syyskuussa raportoitiin Googlen uudesta vaatimuksesta Android 13 -päivityksen yhteydessä. Googlen mukaan kaikki Android 13 -käyttöjärjestelmällä julkaistavat puhelimet joutuvat tukemaan saumattomia päivityksiä, jota Android on tukenut jo vuodesta 2016 lähtien. Samsung on kuitenkin ollut yksi niistä valmistajista, jotka eivät ole saumattomia päivityksiä hyödyntänyt.

Samsungin One UI -käyttöliittymän kehityksestä vastaava johtaja Sally Hyesoon Jeong on kertonut Android Authorityn haastattelussa saumattomien päivityksien olevan tulossa myös Samsungin puhelimiin. Hänen mukaansa Samsung työskentelee tällä hetkellä tarjotakseen saumattomia päivityksiä, ja sen odotetaan tulevan One UI 6.0 -päivityksen mukana ensi vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google kehittämä Seamless Updates -mekanismi eliminoi perinteisen OTA-päivitysmekanismin ongelmat. Samsungilla päivityksien asentaminen on yleisesti pitkä prosessi, jossa puhelinta ei voida käyttää samaan aikaan. Puhelin käynnistetään erilliseen päivitysympäristöön, joten laitteen käyttäminen ei ole mahdollista 10-20 minuuttiin.

Seamless Updates -mekanismissa OTA-päivitykset ladataan ja otetaan käyttöön taustalla Androidin ollessa käynnissä. Tämän jälkeen puhelin vaatii vain nopean uudelleen käynnistämisen, jonka jälkeen uusin päivitys otetaan käyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mekanismilla on muitakin vahvuuksia, sillä käyttäjät voivat keskeyttää tai jatkaa päivityksiä eri tilanteiden mukaan. Lisäksi siinä on sisäänrakennettuna vikasuojaus viallisille OTA-päivityksille, mikä mahdollistaa käyttöjärjestelmän päivityksen tehokkaan palauttamisen, jos päivitys lopettaa käyttöjärjestelmän käynnistymisen.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, nähdäänkö saumattomat päivitykset uusimmissa Samsung-puhelimissa jo ensi vuoden alusta lähtien. Googlen vaatimus on, että kaikkien Android 13:n kanssa julkaistavien laitteiden tulee tukea saumattomia päivityksiä, joten Galaxy S23 -sarjassa ne saatettaisiin nähdä ensimmäistä kertaa Samsungin historiassa. One UI 6.0 ja Android 14 tuovat ominaisuuden todennäköisesti vanhempiin Samsung-puhelimiin.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung