SamsungYleinen

Samsung vahvisti: Galaxy S22 -puhelimien Exynos 2200 -järjestelmäpiiri julkaistaan 11. tammikuuta

Samsung Exynos

Samsung on vahvistanut julkaisevansa yhtiön uuden sukupolven huippupiirin hyvin pian. Twitterissä on vahvistettu päivämäärä olevan 11. tammikuuta, eli alle kahden viikon päästä. Julkaisu on vain viikko Galaxy S21 FE -puhelimen julkaisun jälkeen ja kuukausi ennen Galaxy S22 -sarjan huhuttua julkaisua.

Odotuksissa on uusi ja pitkään huhuttu Exynos 2200 -järjestelmäpiiri, joka tullaan näkemään Galaxy S22 -puhelimissa valituilla markkinoilla. Kyseessä on seuraaja Exynos 2100 -järjestelmäpiirille, joka nähtiin Galaxy S21 -sarjan puhelimissa. Exynos 2200 -järjestelmäpiiristä on odotettu yhtä mielenkiintoisimmista Exynos-järjestelmäpiireistä hetkeen, ja sen pitäisi haastaa Qualcommin tehokkain Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Samsungin on vahvistettu tehneen uutuuspiirin kanssa yhteistyötä AMD:n kanssa, ja Exynos 2200 -järjestelmäpiiriin on odotettu tarjoavan muun muassa 6-ytimisen AMD RDNA2 -grafiikkaprosessori. Joidenkin raporttien mukaan AMD RDNA2 -grafiikkaprosessori olisi kyvykkäämpi kuin Applen A14 Bionic -järjestelmäpiirin grafiikkasuorituskyky ja samalla sen pitäisi olla parempi kuin uusimman Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin grafiikkasuorituskyky.

Exynos 2200 tulee tietojen mukaan rakentumaan yhdestä Cortex-X2-ytimestä, kolmesta Cortex-A710-ytimestä sekä neljästä Cortex-A510-ytimestä. Järjestelmäpiiri saanee raporttien mukaan myös parannuksia muihin avainominaisuuksiin, kuten 5G-modeemiin, kuvasignaaliprosessoriin sekä tekoälyominaisuuksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Samsung tulee käyttämään uutta Exynos 2200 -järjestelmäpiiriä Galaxy S22 -puhelimissa ainakin Euroopassa ja Etelä-Koreassa. Puhelimista odotetaan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriin perustuvaa versiota Pohjois-Amerikkaan, Kiinaan sekä Intiaan. Viimeistään siis 11. tammikuuta paljastuvat kaikki uutuuspiirin tiedot.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung