SamsungYleinen

Samsung vahvisti: Odotetut Galaxy A -sarjan puhelimet julkaistaan ensi viikolla – tällaisia ovat Galaxy A34 5G ja Galaxy A54 5G

Samsung on vahvistanut tänään, että uusia Galaxy A -sarjan puhelimia tullaan näkemään jo ensi viikolla. Odotettavasti korealaisjätti tulee julkaisemaan globaalisti uudet Galaxy A34 5G- ja Galaxy A54 5G -puhelimet. Asia on vahvistettu Samsungin Intian sivuilla.

Samsungin Intian sivuille on ilmestynyt vihjailusivu, joka kertoo uusia Galaxy A -puhelimia olevan tulossa ensi viikolla, 16. maaliskuuta. Sivulla on myös ensimmäisiä virallisia kuvia tulevista puhelimista sekä vahvistuksia tulevien puhelimien ominaisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vahvistuksen on saanut Galaxy A -sarjan uutuuspuhelimien värit, joita on ainakin violetti, vihreä sekä hopea. Yksi avainominaisuuksista tulee olemaan IP67-luokituksen mukainen vedenkestävyys, joka tarkoittaa Galaxy A -puhelimien kestävän upotuksen veteen 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Lisäksi Samsung on vahvistanut uutuuksissa olevan premium-tason lasiviimeistely, puhdas kamera-alue sekä energiset värit. Uutuuspuhelimeen on tulossa myös Galaxy S -puhelimista tuttu Nightography-yökuvaus, jonka pitäisi mahdollistaa paremmat kuvat hämärässä. Puhelimiin on luvattu myös tulevan pitkä päivityslupaus, joka tarkoittaa 4 Android-versiopäivitystä sekä 5 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällaisia ovat Galaxy A54 5G ja Galaxy A34 5G

Galaxy A -sarjassa nähdään tällä kertaa pitkälti samanlainen muotoilu kuin kalliimmissa Galaxy S23 -puhelimissa. Takaosassa ei ole enää yhtenäistä kamera-aluetta, vaan kamerat ovat itsenäisesti ja ne työntyvät hieman ulos muusta rungosta. Taka- ja etupinnat ovat tasaiset ja myös kehyksestä on tehty melko tasainen.

Samsung on varustellut Galaxy A54 5G -puhelimen näytöllä, jossa on etukameraa varten tehty reikä. Galaxy A34 5G -puhelimen näytössä on pisaramainen lovitoteutus. Vuotokuvissa molemmat puhelimet nähdään neljässä väriversiossa, joista yhteiset värit ovat musta, vihreä sekä violetti. Galaxy A54 5G on tulossa myös valkoisena ja Galaxy A34 5G vastaavasti hopeisena.

Vuotojen mukaan Galaxy A54 5G -puhelimessa on 6,4 tuuman kokoinen Super AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Puhelimeen on tulossa Samsungin oma Exynos 1380 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi tuettuna on muistikorttipaikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A54 5G -puhelimen takaosaan odotetaan 50 megapikselin pääkameraa, jonka rinnalla on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera. Etuosassa on yksi 32 megapikselin tasoinen kamera. Akku tulee olemaan kooltaan 5000 milliampeerituntia ja Samsung on varustellut puhelimen IP67-luokituksen mukaisella pölyn- ja vedenkestävyydellä.

Galaxy A34 5G -puhelimessa tullaan tarjoamaan suurempi 6,6 tuuman kokoinen Super AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista tulee vastaamaan MediaTekin kehittämä Dimensity 1080 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Myös muistikorttipaikka pitäisi löytyä.

Takaosan kamerat ovat 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera. Etuosassa pitäisi olla 13 megapikselin tasoinen selfiekamera. Galaxy A34 5G on saamassa myös kookkaan 5000 milliampeeritunnin akun sekä IP67-luokituksen.

Huhujen mukaan Samsung tulisi nostamaan puhelimien hintoja reilusti. Galaxy A34 5G -puhelimen hinnaksi Euroopassa odotetaan 6 + 128 gigatavun versiossa 399 euroa ja 8 + 256 gigatavun versiossa 479 euroa. Galaxy A54 5G -puhelin maksaisi 8 + 128 gigatavun versiossa 499 euroa sekä 8 + 256 gigatavun versiossa 549 euroa.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung