QualcommYleinen

Qualcomm julkistamassa uuden Snapdragon-järjestelmäpiirin 17. maaliskuuta – odotuksissa Snapdragon 7+ Gen 1

Qualcomm on vahvistanut julkaisevansa ensi viikolla uuden Snapdragon-järjestelmäpiirin. Asiasta on kerrottu Qualcommin virallisella Weibo-tilillä. Tämä viittaisi kyseessä olevan ainakin aluksi vain Kiinan markkinoille suunnattu julkaisu.

Useat raportit ovat paljastaneet, että Qualcomm työskentelee kahden Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirin parissa. SM7550-koodinimellä tunnetun järjestelmäpiirin odotetaan tulevan markkinoille vasta tämän vuoden toisella puoliskolla ja se todennäköisesti nimetään Snapdragon 7 Gen 2 -järjestelmäpiiriksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa 17. maaliskuuta julkaistavan järjestelmäpiirin odotetaan olevan koodinimeltään SM7475. Odotuksien mukaan järjestelmäpiiri olisi nimeltään Snapdragon 7+ Gen 1.

Raporttien mukaan Snapdragon 7+ Gen 1 on 4 nanometrin TSMC:n prosessilla valmistettu. Piiri sisältää yhden Cortex-X2 Prime -ytimen, joka toimii 2,95 GHz:n taajuudella. Lisäksi mukana on kolme Cortex-A510 -ydintä, jotka toimivat 2,5 GHz:n taajuudella, ja neljä Cortex-A710 -ydintä, jotka toimivat 1,8 GHz:n taajuudella. Grafiikkasuorituskyvystä on odotettavasti vastaamassa 580 Hz:n Adreno 725 -prosessori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhut kertovat, että Redmi, Realme, Honor, Oppo ja Vivo julkaisevat Snapdragon 7+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä varustettuja puhelimia lähitulevaisuudessa. Redmi Note 12T Turbo ja Realme GT Neo 5 SE voisivat olla ensimmäiset puhelimet, joissa on uusi järjestelmäpiiri. Redmi Note 12T Turbo saattaa saada nimeksi Poco F5 globaaleilla markkinoilla, joten se voisi olla ensimmäinen Snapdragon 7+ Gen 1 -puhelin Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla.

Tarkemmat tiedot Snapdragon 7+ Gen 1 -järjestelmäpiiristä saadaan todennäköisesti siis ensi viikolla.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm