AndroidSamsungYleinen

Samsungin uudet Galaxy S8 ja Galaxy S8+ saapuivat myyntiin

Samsung Galaxy S8+ / Kuva: Tenho Pitkänen

Samsung julkaisi maaliskuun lopussa Galaxy S8 ja Galaxy S8+ -puhelimet, jotka ovat tänään saapuneet myyntiin myös Suomessa. Ennakkotilaajille puhelimia on kuitenkin toimitettu jo aikaisemmin. Samsungin mukaan uutuuspuhelimet muuttavat ihmisten käsityksen siitä, miltä puhelimet näyttävät.

Galaxy S8 -puhelimissa on panostettu erityisesti muotoiluun ja tätä myöten näytön kuvasuhteeseen ja muotoiluun. Molemmissa puhelimissa on Samsungin tutut edge-reunat ja Samsung kutsuu näyttöä Infinity-näytöksi. Tuttuun Samsungin tyyliin myös Galaxy S8 -puhelimet ovat veden- ja pölynkestäviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin uudet lippulaivapuhelimet tarjoavat paitsi uusinta muotoilua myös huipputeknologiaa. Laitteissa on Samsungin mukaan edistyksellinen kamera automaattitarkennuksella, jonka pitäisi tuottaa kirkkaita ja värikkäitä kuvia. Entistä suurempi valoherkkyys sallii kuvaamisen myös hämärässä. Laitteissa on markkinoiden ensimmäinen 10 nanometrin älypuhelinsuoritin, joka nostaa suorituskykyä ja energiatehokkuutta entisestään. Tietoturvan taas takaavat sormenjälkitunnistin, iirisskanneri, kasvontunnistus ja valtiohallintotason tietoturvaluokituksen saanut Samsung Knox.

Galaxy S8 ja Galaxy S8+ ovat teknisesti samanlaiset ja erot löytyvät pääasiassa näytön ja akun suuruudesta. Galaxy S8:ssa on 5,8 tuuman näyttö, kun taasen Galaxy S8+:ssa on 6,2 tuuman näyttö. Pienemmässä versiossa akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia ja suuremmassa 3500 milliampeerituntia. Molemmissa Suomessa myytävissä Galaxy S8 -versioissa on uusi Exynos 8895 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 4 gigatavua RAM-muistia. Saatavilla on 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltu versio, mutta tarvittaessa puhelimiin voidaan asettaa myös muistikortti. Puhelimien pääkamera on 12 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä, josta löytyy myös automaattitarkennus.

Suomessa Galaxy S8 -puhelimet rantautuvat kauppojen hyllyille 28. huhtikuuta, eli tänään. Suomessa Galaxy S8 maksaa 829 euroa ja Galaxy S8+ 929 euroa. Värivaihtoehtoina Samsung tarjoaa Galaxy S8 -puhelimia Suomeen Orchid Grey-, Arctic Silver- ja Midnight black -väreissä. Samsung tuo pian puhelimien jälkeen 5. toukokuuta Suomessa saataville myös Gear 360 (2017) -kameran 249 euron suositushinnalla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android