SharpYleinen

Sharp julkaisi neljä uutta Aquos-älypuhelinta – yksi varusteltuna Snapdragon 690 -5G-järjestelmäpiirillä

Sharp on julkaissut yhteensä neljä uutta älypuhelinta Japanin markkinoille, joista kaksi ovat 5G-puhelimia ja kahden edullisemman mallin yhteydet rajoittuvat 4G-tukeen. Kaikissa puhelimissa hyödynnetään Qualcommin kehittämiä järjestelmäpiirejä, ja Sharp julkaisi lisäksi ensimmäisen Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvan älypuhelimen, joka on Qualcommin edullisin 5G-modeemilla varusteltu piiri.

Puhelimista kaikista kyvykkäin on Sharp Aquos Zero5G Basic -mallinimellä tunnettu laite, joka tarjoaa 6,4 tuuman suuruisen OLED-näyttöpaneelin. Puhelin erottuu joukosta näytön 120 hertsin virkistystaajuudella sekä 240 hertsin kosketusherkkyydellä. Näyttö tukee myös HDR-toistoa sekä sen tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuttu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tarjolla on myös 8 + 128 gigatavun versio. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10 ja akunkesto on 4050 milliampeeritunnin varassa. Rakenteeltaan puhelin on myös IP68-sertifikaatin mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Aquos Zero5G Basic tarjoaa kolmoiskameran, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 13 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta, joka kykenee 3x optiseen zoomaukseen. Puhelimen etuosassa on yksi 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen uusista 5G-yhteyksillä varustelluista malleista on Sharp Aquos Sense 5G, joka tarjoaa Snapdragon 690 -järjestelmäpiirin, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,8 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus. Akunkesto on 4570 milliampeeritunnin akun varassa ja käyttöjärjestelmänä toimii Android 11 heti puhelimen saavuttua myyntiin. Sharp kertoo puhelimen olevan myös IP68-sertifioitu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sharp Aquos Sense 5G tarjoaa myös kolmoiskameran, joka koostuu 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta. Etuosassa kerrotaan olevan 8 megapikselin selfiekamera.

Sharp Aquos Sense4 on taasen Sense 5G -puhelimen erillinen 4G-yhteyksiin rajoittuva versio, joka on hyvin pitkälti samanlainen laite. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 720G -järjestelmäpiiri ja RAM-muistia on 4 gigatavua sekä sisäistä tallennustilaa 64 gigatavua. Muilta osin Aquos Sense4 sekä Aquos Sense 5G -puhelimet ovat identtiset laitteet.

Viimeinen uutuuspuhelimista on Sharp Aquos Sense4 Plus, joka vie ominaisuudet hieman pidemmälle kuin pikkuvelimallissa. Puhelimessa on suurempi 6,7 tuuman näyttö, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa sama Snapdragon 720G -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akunkesto on 4120 milliampeeritunnin varassa.

Kamerapuolella Aquos Sense 4 Plus tarjoaa neloiskameran, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin syvyyskamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta.

Japanissa kaikki neljä uutuuspuhelinta ovat tulossa myyntiin syksyn aikana, mutta tarkkaa aikataulua ei laitteille ole annettu. Myöskään tarkkaa hinnoittelua Sharp ei ole millekään uutuuspuhelimista ilmoittanut. Sharp-puhelimet eivät ole olleet myynnissä kovin laajasti Japanin ulkopuolisilla markkinoilla, joten uutuuspuhelimia tuskin nähdään Euroopassa.

Lähde: Sharp

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sharp