SonyYleinen

Sony esitteli kompaktin Xperia Ace III -puhelimen kotimarkkinoillaan – 5,5 tuuman näyttö ja Snapdragon 480 5G

Sony Xperia Ace III

Sony esitteli tänään globaaleille markkinoille uudet Xperia 1 IV– ja Xperia 10 IV -puhelimet, mutta kotimarkkinoillaan Japanissa Sony esitteli myös uuden kompaktin Xperia Ace III -puhelimen. Kyseessä on edullisemman hintapisteen laite, joka tarjoaa kutenkin muutamia mielenkiintoisia toteutuksia.

Puhelin on valmistettu muovista ja mitoiksi on ilmoitettu 140 x 69 x 8,9 millimetriä. Painoa on vain 162 grammaa. Näyttöä on suojaamassa etuosassa laadukas Gorilla Glass Victus -lasipinta ja laite on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Xperia Ace III julkaistiin neljässä väriversiossa, jotka ovat musta, harmaa, sininen sekä oranssi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan vain 5,5 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus sekä etukameraa varten tehty pisaramainen lovi. Tehoista on vastaavassa Qualcommin edullinen Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xperia Ace III tukee myös muistikorttia jopa yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony luottaa puhelimen takaosassa yhteen 13 megapikselin pääkameraan, jossa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi. Etuosassa on myös 5 megapikselin tasoinen kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten. Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta. Puhelimessa on myös Bluetooth 5.1 -yhteys sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12.

Japanissa Xperia Ace III tulee myyntiin kesäkuussa ja hintaa sillä on 34 408 jeniä, eli noin 250 euroa. Puhelinta tuskin tullaan myymään globaalisti, sillä Ace-mallisto on aina jäänyt vain Japanin markkinoiden herkuksi.

Lähde: Sony Xperia Ace III -tuotesivu (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony