IFA 2019SonyYleinen

Sony esitteli uuden huippuluokan Xperia 5 -puhelimen IFA 2019 -messuilla

Sony Xperia 5

Sony esitteli IFA 2019 -messuilla uuden huippuluokan ominaisuuksilla varustellun Xperia 5 -älypuhelimen, jonka kerrotaan yhdistävän alkuvuonna julkaistun Xperia 1:n avainteknologiat kompaktiin ja tyylikkääseen muotoiluun. Uutuuspuhelin on tulossa Suomessa myyntiin lokakuussa.

“Pienikokoiseen Xperia 5:een on tuotu kaikki käyttäjien rakastamat ominaisuudet Xperia 1:stä sekä myös uusia Sonyn palkittuja teknologiainnovaatioita,” sanoo Sony Mobile Communicationsin johtaja Mitsuya Kishida. ”Xperia 5 tarkoittaa puhelimen tinkimätöntä suorituskykyä ja erityislaatuisia kokemuksia, jotka ovat mahdollisia vain Sonyn kehitystyön avulla.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuttuun Sony-tyyliin puhelin rakentuu metallikehyksestä ja Corning Gorilla Glass 6 -lasipinnoista. Rakenteellisesti Xperia 5 on myös IP68-sertifioitu. Xperia 5 sisältää yhä 21:9-suhteisen CinemaWide-näytön, jonka koko on 6,1 tuumaa. Näytössä on myös Full HD+ -tarkkuus ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Sony kertoo, että 21:9-suhteinen CinemaWide -näyttö sopii erinomaisesti esimerkiksi kahden sovelluksen yhtäaikaiseen käyttöön.

Xperia 5 sisältää puhelimeen optimoidun BIONZ X:n sekä kolmen linssin kameran, jossa on 12MP-sensori sekä Optical SteadyShot -kuvanvakaaja. Puhelimessa on myös kaksi muuta 12 megapikselin kameraa, jotka tarjoavat ultralaajakulmalinssin ja teleobjektiivin. Xperia 5 -puhelimeen on tuotu lisää Sony Alpha -sarjan kameroista tuttuja ominaisuuksia. Xperia 5:llä voi ottaa jopa kymmenen ruutua sekunnissa AF/AE -seurannalla (Auto Focus ja Auto Exposure). Tämän lisäksi, kamera kykenee laskemaan jopa 30fps AF/AE -laskelmia mahdollistaen liikkuvien kohteiden kuvaamisen äärimmäisellä tarkkuudella.

Xperia 5:ssa on huippuluokan Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri integroidulla X24 LTE -modeemilla, joka parantaa suorituskykyä jopa gigabitin LTE-yhteydellä. Akunkestosta on vastaamassa 3140 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-pikalatauksella ja Xperia 5 tukee myös älykästä Stamina-virransäästötilaa. Xperia 5 on varusteltu myös Googlen Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä on Sonyn oma käyttöliittymä.

Xperia 5 tulee myyntiin neljässä värissä, jotka ovat sininen, punainen, musta ja harmaa. Xperia 5 on saatavilla kaupoissa lokakuussa 2019 ja sen suositushinta on 799 euroa. Puhelimen ennakkomyynti alkaa ensi viikolla ja ennakkotilaajan etuna on WF-1000XM3-vastamelukuulokkeet.

Lähde: Sonyn tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:IFA 2019