SonyYleinen

Sony tuomassa uuden Xperia Compact -puhelimen markkinoille – tältä se näyttää

Sony tunnettiin aikoinaan kompakteista huippupuhelimistaan, mutta viime vuosina sellaisia ei ole enää yhtiöltä nähty vähäisen kysynnän takia. Vuonna 2017 yhtiö julkaisi Xperia XZ2 Compact -puhelimen, joka jäi viimeisimmäksi kompaktiksi puhelimeksi. Uutta kompaktia puhelinta on Sonylta huhuttu pitkään, mutta nyt vuonna 2021 tähän on tulossa muutosta todennäköisesti iPhone 12 minin innoittamana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo pari kuukautta sitten Japanista kantautui huhu, että uusi kompakti Xperia-puhelin olisi matkalla, ja sen julkaisua on odotettu vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Nähtävästi kyseessä ei ollut täysin tuulesta temmattu huhu, sillä nyt tunnettu vuotaja OnLeaks, eli Steve Hemmerstoffer on julkaissut kuvia odotetusta kompaktista puhelimesta. Kuvat pohjautuvat CAD-mallinnuksiin, joten ne saattavat olla hieman virheellisiä, mutta pääosin kuvat ovat aina olleet hyvin luotettavia.

Tulevan kompaktin puhelimen mitoiksi on paljastunut 140 x 68,9 x 8,9 millimetriä, joka viittaisi noin 5,5 tuuman näyttöpaneeliin. Kuvat paljastavat puhelimessa olevan tasainen näyttöpaneeli, jossa on varsin paksut kehykset ja pisaramainen lovitoteutus etukameraa varten. Kuvat paljastavat puhelimen takaosassa olevan kaksoiskamerajärjestelmä, jonka rinnalla on myös LED-salamavalo. Huhujen mukaan pääkameran tarkkuus yltäisi 13 megapikseliin.

Sony tulee laittamaan uuden Xperia Compact -puhelimen oikeaan kylkeen äänenvoimakkuuspainikkeet, kamerapainikkeen sekä virtapainikkeen, johon on integroituna myös sormenjälkilukija. Kuvat paljastavat laitteen yläreunassa olevan 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä alareunassa nähdään USB-C-tyypin latausliitin sekä kaiutinritilä.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Sony tulisi nyt vuotaneen puhelimen julkaisemaan. Kovin kauaa ei puhelinta kuitenkaan huhujen mukaan tarvitse odottaa. Aikaisempien huhujen mukaan puhelimeen odotetaan Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiiriä sekä muita keskitason ominaisuuksia, mutta huippupuhelimesta ei todennäköisesti tällä kertaa ole kysymys.

Lähde: Voice.com (Steve Hemmerstoffer)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony