SonyYleinen

Ajattelitko Sonyn luovuttavan? Vahvistaa jatkavansa älypuhelimien valmistusta vielä useiden vuosien ajan

Sony Xperia 1 V

Sony on tunnettu älypuhelimistaan, jotka ovat suunnattu hyvin vahvasti sisällöntuottajille sekä kameraharrastelijoille. Vaikka puhelimissa on erilainen lähestymistapa, niin Sony on tuonut viime vuosina tarjolle vakuuttavia huippuluokan laitteita. Tästä huolimatta puhelimien myynti on sakannut, eikä Sony ole pystynyt pärjäämään kilpailijoille.

Huhuja sekä puhetta Sonyn älypuhelinliiketoiminnan osalta on ollut vuosien ajan, mutta japanilaisvalmistaja on sinnitellyt hankaluuksista huolimatta. Sonyn on odotettu muun muassa leikkaavan tappioita poistumalla puhelinmarkkinasta LG:n tekemän ratkaisun tavoin. Sony näyttää kuitenkin olevan erittäin sitoutunut älypuhelimiin vielä vuosiksi eteenpäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on kertonut valmistavansa Android-puhelimia vielä useita vuosia, joka käy ilmi Qualcommin julkaisemasta tiedotteesta. Piirivalmistaja on ilmoittanut laajentaneensa yhteistyötään Sonyn kanssa. Jatkossa Sonyn puhelimissakin tullaan näkemään Qualcommin kehittämiä Snapdragon-järjestelmäpiirejä. Kyseessä on monivuotinen sopimus, joka kattaa premium-, huippu- ja keskitason älypuhelimet.

Nähtävästi Sony tulee jatkamaan tuotemallistoa samalla tavalla kuin aikaisemmin, sillä Qualcommin kanssa tehty sopimus ei mainitse mitään edullisista puhelimista. Viime vuosina mallisto on koostunut keskitason Xperia 10 -puhelimista, huipputason Xperia 5 -puhelimista sekä premium-tason Xperia 1 -puhelimista. Lisäksi Sonylta on nähty kameraintoilijoille suunnattuja Xperia Pro -puhelimia sekä kotimarkkinoilla myös kompakteja Xperia Ace -puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Xperia 1 V on Sonyn uusin lippulaiva-älypuhelin, jossa on Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton asiakkailta. Jatkamme innolla työtämme Qualcommin kanssa tarjotaksemme ensiluokkaisia ja vakuuttavia kokemuksia tulevissa Snapdragon-piireillä toimivissa älypuhelimissa. Kuuntelemme aina asiakkaitamme kehittääksemme huipputeknologiaa, joka täyttää ja ylittää heidän odotuksensa, ja luotamme siihen, että Qualcomm auttaa meitä viemään alaa eteenpäin”, kertoo Sonyn mobiililiiketoimintayksikön johtaja Tsutomu Hamaguchi

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony