MWC 2019SonyYleinen

Sonyn uusi Xperia 1 -huippupuhelin tarjoaa erikoisen näytön sekä kolmoiskameran

Sonyn odotetuin uutuuspuhelin on MWC 2019 -messuilla varmasti ollut Xperia 1, joka on yhtiön tuorein huippuominaisuuksilla varusteltu älypuhelin. Xperia 1 on monella tavalla mielenkiintoinen ja hieman erikoinen julkaisu Sonylta. Puhelimessa hyödynnetään erikoista näyttöä, nimeäminen on selvästi erilainen kuin aikaisemmin, eikä älypuhelin tule vielä muutamaan kuukauteen myyntiin.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja siinä on 4K-tarkkuus, jollainen on nähty myös muutamassa aikaisemmassa Sonyn puhelimessa. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on erikoinen 21:9-kuvasuhde, jollaista ei ole ennen Sonyn puhelimia nähty markkinoilla. Sony kutsuu Xperia 1 -puhelimen näyttöä nimellä CinemaWide 4K HDR OLED. Xperia 1 -älypuhelimella pitäisi voida katsoa elokuvan siinä kuvasuhteessa ja sillä väritoistolla, jolla elokuva on tehty. Laitteen näyttö sisältää Sonyn BRAVIA TV -tekniikkaa. Mobiililaitteille tarkoitettu, HDR-muuntamistekniikalla varustettu mobiililaitteelle optimoitu X1 varmistaa, että voit katsoa kaikkea, jopa suoratoistettua sisältöä, paremmalla kontrastilla, väreillä ja selkeydellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 1 tuottaa 10 bitin liukusävyjä ja toistaa suuren määrän erilaisia värejä ilman häiritsevää värien sekoittumista. Xperia 1 toistaa mustat värialueet syvempinä ja tarjoaa luonnollisemman värintoiston. ”Creator mode” on saanut inspiraationsa Sonyn ammattikäyttöön tarkoitetuista Master-monitoreista, joita käytetään suurimmissa Hollywood-tuotannoissa. Xperia 1 -älypuhelimen näyttö tukee myös laajaa ITU-R BT.2020 -väritilaa sekä DCI P3 -väriskaalaa ja sen värintoistostandardia Illuminant D65.

Xperia 1:n takaosaan Sony on laittanut jopa kolme kameraa, joista kaikki ovat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Pääkamerana hyödynnetään 12 megapikselin sensoria, jossa on 26mm polttoväli, f/1.6-aukko sekä optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on myöskin 12 megapikseliä, mutta kyseessä on teleobjektiivi, joka mahdollistaa 2x optisen zoomauksen. Tässä kamerassa on 52mm polttoväli, f/2.4-aukko sekä optinen kuvanvakain. Kolmas kameroista on myöskin 12 megapikselin ja siinä on 16mm polttoväli sekä f/2.4-aukko. Kyseessä on laajakulmaobjektiivi, joka mahdollistaa miellyttävän laajat kuvat.

Xperia 1 -älypuhelimessa on mobiililaitteille tarkoitettu BIONZ X -ominaisuus. Tämä perustuu Sonyn α-kameraan, jossa on vaihdettava objektiivi. Algoritmit mahdollistavat maailman ensimmäisen automaattisen silmätarkennuksen älypuhelimessa. Kamera pystyy myös peräti 10 fps:n AF/AE-seurantaan, mikä varmistaa kuvan oikeanlaisen tarkennuksen ja ihanteellisen valotuksen.

Sony Xperia 1:n tehoista vastaa Qualcommin valmistama Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on mukavat 6 gigatavua RAM-muistia. Puhelimessa on vakiona 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, mutta jollei tämä riitä, tukee Xperia 1 myöskin muistikorttia. Puhelimessa on myöskin 3330 milliampeeritunnin akku ja Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmä.

Uusi Sony Xperia 1 -älypuhelin tulee myyntiin Suomessa loppukeväästä 2019 neljässä värissä, jotka ovat musta, lila, harmaa ja valkoinen. Sony ei ole toistaiseksi ilmoittanut uutuuspuhelimen tarkkaa hinnoittelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony Xperia 1 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,5 tuuman 4K HDR OLED (21:9-kuvasuhde)
 • Järjestelmäpiiri: Snapdragon 855
 • RAM-muisti: 6 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt + muistikorttipaikka
 • Takakamera: 12 MP / 26mm, f/1.6, OIS (pääsensori) + 12 MP / 52mm, f/2.4, OIS (teleobjektiivi) + 12 MP / 16mm, f/2.4 (laajakulma)
 • Etukamera: 8 MP (f/2.2)
 • Akku: 3330 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie
 • Muuta: NFC, Bluetooth 5.0, USB-C, 3.5 mm kuulokeliitäntä, IP68-vesitiivis
 • Värit: musta, harmaa, valkoinen, lila
 • Mitat: 167 x 72 x 8.2 mm
 • Paino: n. 180 g

Lähde: Sonyn lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MWC 2019