SpotifyYleinen

Spotify haastaa YouTuben – Tarjoaa nyt musiikkivideoita

Spotify on tänään ilmoittanut lisäävänsä palveluun tuen musiikkivideoille. Ominaisuudesta on huhuttu jo aikaisemmin, ja nyt se on saatavilla valituissa maissa beetatestattavaksi. Aluksi musiikkivideot ovat saatavilla 11 maassa ja videot ovat saatavilla vain tuettujen artistien kohdalla.

Musiikkivideotoiminto on saatavilla tuetuissa kappaleissa Nyt soi -näkymässä, jossa ”Vaihda videoon” -kuvake ilmestyy kappaleen otsikon yläpuolelle. Sitä napauttamalla kappale käynnistyy uudelleen ja musiikkivideo alkaa toistua näytön keskellä. Android- ja iOS-laitteilla voidaan toistaa video koko näytöllä kääntämällä laite kyljelleen, ja napauttamalla ”Vaihda ääneen” palataan perinteisempään näkymään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuettuihin artisteihin kuuluvat Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna ja Asake. Spotify on kertonut, että täysi musiikkivideoiden valikoima tulee myöhemmin sisältämään tuhansia kappaleita.

Ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla vain rajoitetulla markkinoilla, joiden joukossa ovat Iso-Britannia, Saksa, Italia, Alankomaat, Puola, Ruotsi, Brasilia, Kolumbia, Filippiinit, Indonesia ja Kenia. Toistaiseksi musiikkivideot eivät ole saatavilla Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Spotifyn mukaan musiikkivideot ovat saatavilla myös työpöytä- ja TV-laitteissa iOS- ja Android-laitteiden lisäksi. Musiikkivideoiden katsomiseen tarvitaan Premium-tilaus.

Viime vuosina Spotify on panostanut vahvemmin myös videosisältöihin. Tuettuna on esimerkiksi video-podcastit sekä lyhyet pystysuuntaiset videoklipit, joiden avulla artistit voivat keskustella kuuntelijoidensa kanssa.

Lähde: Spotify

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Spotify