SpotifyYleinen

Spotify uudistuu huomattavasti – saamassa tuttuja elementtejä TikTokista

Suosittu musiikin suoratoistopalvelu Spotify on ilmoittanut merkittävästä uudistuksesta. Yhtiö tulee uudistamaan sovelluksen aloitusnäytön, jonka tavoitteena on tarjota käyttäjille uusia asioita helpommin.

Uudistuneessa aloitusnäytössä on jatkossa enemmän kuvia ja videoita, ja näkymää vieritetään pystysuunnassa. Aloitusnäyttö on enemmän TikTokin tai Instagramin kaltainen syöte. Spotify toivoo muutoksen tarjoavan käyttäjille mahdollisuuden löytää uusia asioita Spotifysta helpommin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutaman viime vuoden aikana Spotify on investoinut vahvasti podcasteihin, äänikirjoihin, live-musiikkiin ja moneen muuhun osa-alueeseen, ja yhtiö on halunnut olla enemmän kuin pelkkä musiikkisovellus. Uuden ulkoasun odotetaan auttavan tuomaan esille myös muita sisältöjä musiikin ohella.

Jatkossa aloitusnäytössä on edelleen esillä albumien ja soittolistojen kansia, mutta näiden alapuolella saattaa olla automaattisesti toistuva videopodcast tai suuri Instagram-tyylinen kuva, jonka tarkoitus on kertoa enemmän soittolistasta. Kun käyttäjä menee erilliseen musiikki- tai podcast-valikkoon, tulee esille pystysuunnassa vieritettävä syöte, joka muistuttaa vahvasti TikTokia tai Instagramin tarinoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen suurempi uudistus Spotifyssa on personoidumpi tekoäly. Smart Shuffle -ominaisuus lisää kappaleita väliaikaisesti olemassa oleviin soittolistoihin käyttäjän mieltymyksien mukaisesti. Lisäksi mukana AI DJ, joka on niin sanottu henkilökohtainen radio-ohjelma, toistaen käyttäjän suosimia albumeja.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Spotify