JollaYleinen

Suomalainen Jolla julkisti strategisen yhteistyön turkkilaisen Reederin kanssa – Julkisti myös Mind2-tekoälytietokoneen

Jolla Mind2

Suomalainen Jolla on julkistanut strategisen yhteistyön turkkilaisen älypuhelinvalmistaja Reederin kanssa. Reeder toimii pääasiassa kotimarkkinoillaan turkissa, ja sillä on yli 3 miljoonaa käyttäjää sekä yhtiö myy yli 100 000 puhelinta kuukaudessa.

Yhteistyön tavoitteena on laajentaa Sailfish OS -ekosysteemiä ja tuoda uusia tuotteita sekä palveluita markkinoille. Reeder lisensoi Sailfish OS -käyttöjärjestelmän käyttöönsä tulevissa laitteissaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

[main0s]

”Laitevalmistajana on kuin unelma toteutunut, kun voimme räätälöidä niin paljon ja muuttaa älypuhelimen käyttöjärjestelmän syvyyksiä,” sanoi Reederin perustaja ja toimitusjohtaja Uygar Saral. ”Olen erittäin iloinen, että olemme tällä matkalla ja että teemme yhteistyötä Jollan kanssa. Toivottavasti teemme suuria asioita maailmalle ja muutamme maailmaa yhdessä myös tekoälyn tulevaisuudessa,” jatkoi Saral.

Samalla Jolla on kertonut, että turkkilainen Reeder vastaa myös uusista Jolla Mind2- ja Jolla C2 -laitteiden valmistamisesta.

[main0s]

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla Mind2 -laite julkaistiin samaan aikaan, ja kyseessä on yksityisyyteen keskittyvä tekoälytietokone. Jollan mukaan laite integroi saumattomasti puhelimen tai tietokoneen, ja toimii käyttäjänsä henkilökohtaisena AI-apurina, tietokantana sekä kommunikaatiokeskuksena, mutta pitäen silti tiedot turvassa ja tallessa.

Erona moniin muihin tekoälyapureihin on se, että tiedot pidetään laitteella eikä niitä lähetetä mihinkään pilveen. Jollan mukaan tämä on saavutettu yhteistyössä Venho AI Ltd -yrityksen kanssa, joka on osa Jolla Groupia. Venho AI keskittyy seuraavan sukupolven AI-ohjelmistojen kehitykseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

[main0s]

Mind2 tarjoaa julkaisun aikaan muutamia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Sen avulla voi hallita päivittäisiä digitaalisia tehtäviä yhdestä AI-käyttöliittymästä. Käyttöjärjestelmänä toimii Sailfish Core, ja laite tukee myös aktivointia äänellä ja sen kanssa voi kommunikoida puhumalla. Mind2:n avulla voi viestitellä, kirjoittaa sähköposteja, hallita kalentereja sekä allekirjoittaa dokumentteja.

Itse tekoälytietokone on teknisesti kohtuullinen. Siinä on RK3588-järjestelmäpiiri ja tekoälyprosessori tarjoaa 6 biljoonaa operaatiota sekunnissa. Laitteessa on 16 gigatavun verran RAM-muistia sekä 128 gigatavua eMMC-tallennustilaa sekä 1 teratavu SSD-muistia. Mukana on myös muistikorttipaikka.

Yhteyksien osalta tuettuna on gigabitin ethernet-yhteys, Bluetooth 5.2 sekä Wi-Fi 6. Liitäntöinä ovat USB-A, USB-C sekä toinen USB-C-liitin virtaa varten. Laatikon mitoiksi kerrotaan 117 x 82 x 28 millimetriä.

Jolla Mind2 -tekoälytietokone tulee saataville ennakkotilattavaksi Jollan omaan verkkokauppaan rajoitettuna eränä. Aluksi se on saatavilla yhteisön jäsenille ja toimitukset käynnistyvät syyskuussa. Yleisestä saatavuudesta ilmoitetaan kesän 2024 aikana. Hinnaksi on ilmoitettu 699 euroa.

Lähde: Jollan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla