JollaSonyYleinen

Suomalainen Jolla paljasti: Sony Xperia 10 II saa pian tuen Sailfish X -käyttöjärjestelmälle

Suomalainen Jolla on paljastanut tänään, että yhtiön Sailfish X -käyttöjärjestelmä tulee pian saamaan tuen Sony Xperia 10 II -älypuhelimelle. Asiasta on ilmoitettu yhtiön sosiaalisen median kanavissa, mutta tarkkaa aikataulua Sailfish X:n saatavuudesta puhelimelle ei ole annettu. Xperia 10 II on Sonyn viime vuoden mielenkiintoisin keskihintaluokan älypuhelin.

Aikaisemmin Jolla on tarjonnut Sailfish-käyttöjärjestelmäänsä Sony Xperia 10-, Xperia 10 Plus-, Xperia XA2-, Xperia XA2 Plus-, Xperia XA2 Ultra-, Xperia X- sekä Gemini PDA -puhelimille. Yleisesti hintaa Sailfish X -käyttöjärjestelmällä Sonyn puhelimille on ollut 49.90 euroa, joten ilmaiseksi uuteen käyttöjärjestelmään ei pystytä siirtymään. Sailfish X on pääasiassa vain Sonyn puhelimille suunnattu versio Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä, jonka mukana tulee tuki päivityksille ja Sailfishin tuoreimmille ominaisuuksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla julkaisi hiljattain neljännen sukupolven version omasta Sailfish OS -käyttöjärjestelmästään ja sen mukana tuli merkittäviä uudistuksia sekä parannuksia. Sailfish OS 4 on saanut Jollan mukaan yli 5000 parannusta ja korjausta Sailfish 3 -versioon verrattaessa. Painopisteenä ovat olleet erilaiset turvaominaisuudet yritystason käyttöönoton helpottamiseksi, mutta niiden kerrotaan olevan hyödyllisiä kaikille yksityisyydestä huolehtiville käyttäjille. Sailfish OS 4 tarjoaa myös päivitetyn Android-sovelluksien tuen, sillä nyt käyttöjärjestelmä tukee Android 9 -sovelluksia ja Android 10 -tuen kerrotaan olevan jo tulossa. Lisätietoja Sailfish OS 4 -versiosta voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme täältä.


Lähde: Twitter (Jolla)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla