HMD globalNokiaYleinen

Suomalaiset voivat jälleen olla ylpeitä – Nokia-puhelin komeilee myyntilistojen kärkipaikalla

Uusin vuoden 2022 versio Nokia 105 -puhelimesta.

Suomalainen HMD Global on yksi suurimmista peruspuhelimien valmistajista, vaikka yhtiöllä onkin edelleen hankaluuksia ymmärtää, miten onnistua älypuhelinmarkkinoilla. Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut tietojansa peruspuhelinmarkkinan kehittymisestä vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen ajalta, jossa Nokia-puhelimet ovat kärkisijoilla.

Peruspuhelimien markkinan suuruus oli tammi-maaliskuussa 2022 edelleen miljardi dollaria. Vuositasolla peruspuhelimien myynti laski peräti 28,5 prosentilla, mutta niitä myytiin edelleen 58,9 miljoonaa kappaletta. Peruspuhelimien osuus kaikista myydyistä puhelimista vastaa edelleen 16 prosenttia, joten aivan pienestä markkinasta ei ole kyse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IDC:n raporttien mukaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kaikista suurin peruspuhelimien valmistaja oli Itel Mobile, jonka jälkeen toisella sijalla komeili suomalainen HMD Global Nokia-puhelimiensa ansiosta. Kolmanneksi suurin peruspuhelimien valmistaja oli Tecno Mobile.

Tammi-maaliskuun 2022 myydyimmät peruspuhelimet.

Samainen raportti kertoo myös ensimmäisen neljänneksi viisi myydyintä peruspuhelinta, josta voi suomalaisittain olla jopa ylpeä. Kaikista myydyin puhelin oli Nokia 105, joka on keikkunut ykköspaikalla jo hyvin pitkään. Nokia 105 on HMD Globalin edullisimpiin lukeutuva peruspuhelin, josta on vuosien varrella nähty useita eri versioita. Kyseistä puhelinta on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta vuosien varrella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 105 julkaistiin vuonna 2013, mutta sittemmin siitä on julkaistu versioita vuosina 2015, 2017 ja 2019. Vuonna 2021 nähtiin Nokia 105 4G -versio ja vuoden 2022 keväällä HMD Global esitteli uuden version puhelimesta ilman 4G-yhteyksiä.

Vuoden alussa toiseksi myydyin peruspuhelin oli Tecno T402. TOP5-listalla kolme viimeistä sijaa menivät Itelin valmistamille puhelimille, jotka olivat Itel IT5260, Itel IT2173 ja Itel IT2171.


Lähde: Twitter (Francisco Jeronimo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global