HuaweiYleinen

Taittuvanäyttöinen Huawei Pocket 2 julkaistiin – Kohokohtina vedenkestävä rakenne ja näyttävä muotoilu

Huawei Pocket 2

Huawei on tänään esitellyt kotimarkkinoillaan Kiinassa uusimman sukupolven taittuvanäyttöisen älypuhelimensa. Kyseessä on Huawei Pocket 2, joka jatkaa Huawei P50 Pocket- ja Pocket S -puhelimien jalanjäljissä.

Huawei Pocket 2 on valmistettu alumiinista ja lasista/vegaaninahasta, mutta Huawein mukaan keskiössä on ollut kompakti toteutus. Puhelin on avattuna vain 7,25 millimetriä paksu lasiversiona, mutta nahkaversion paksuus on 7,35 millimetriä. Suljettuna paksuutta on lasisena 15,3 millimetriä ja nahkaisena 15,5 millimetriä. Puhelimella on leveyttä 75,5 millimetriä ja korkeutta avattuna 170 millimetriä sekä suljettuna 87,8 millimetriä. Painoa on 199-202 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelin on esitelty neljässä väriversiossa, jotka ovat lasiset harmaa ja valkoinen, sekä nahkaiset violetti ja musta. Huawei on panostanut erityisesti tyyliin, sillä laitteelle on tarjolla erilaisia lisätarvikkeita, joilla sitä voi kantaa kuin laukkua. Huawei Pocket 2 on myös IPX8-luokiteltu, joten sen voi upottaa veteen jopa 2 metrin syvyyteen.

Puhelimen sisäpuolelta löytyy 6,94 tuuman taittuva OLED-näyttöpaneeli, jossa Full HD+ -tarkkuus (2690 x 1136) sekä 1-120 hertsin virkistystaajuus LTPO-tekniikan ansiosta. Näytössä on myös tuki HDR-tekniikalle. Näytön yläosaan Huawei on tehnyt etukameraa varten reiän, joka löytyy keskitetysti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on laittanut puhelimen ulkopuolelle pyöreän 1,15 tuuman OLED-näyttöpaneelin 60 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä on 340 x 340 pikselin tarkkuus, joka tekee 296 pikseliä tuumaa kohden. Pikkunäytössä pystytään näyttämään kellonaika, ilmoitukset, hallita musiikkia tai näyttää erilaisia animaatioita.

Huawei ei suoraan vahvistanut puhelimessa käytettävää järjestelmäpiiriä, mutta kyseessä on nähtävästi jokin Huawein omista 5G-yhteyksiä tukevista Kirin-piireistä. Puhelin tukee kuitenkin satelliittiyhteyksiä. Huawei on varustellut Pocket 2 -puhelimen 12 gigatavun RAM-muistilla sekä 256, 512 gigatavun tai 1 teratavun sisäisellä tallennustilalla. Tarvittaessa tuettuna on myös muistikortti aina 512 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita Huawei Pocket 2 -puhelimen takaosaan on saatu neljä, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera (f/1.6, OIS), 12 megapikselin ultralaajakulmakamera (f/2.2) sekä 8 megapikselin telekamera (f/2.4, OIS, 3x optinen zoom). Neljäs kamera on 2 megapikselin hyperspektrikamera.

Huawei on panostanut vahvasti kuvaukseen, sillä kuvien kerrotaan olevan kilpailijoita parempia hämärässä ja käytössä on Huawein oma XMAGE-kamerabrändi. Takaosan kameroita pystyy käyttämään myös selfiekuvaamiseen erillisen pienen näytön avustuksella. Puhelimen sisäpuolella on 10,7 megapikselin selfiekamera.

Huawei hyödyntää uutuuspuhelimessa kylkeen sijoitettua sormenjälkilukijaa, joka helpottaa lukituksen avaamista. Akunkesto on 4520 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä pystytään lataamaan 66 watin tehoisella langallisella pikalatauksella. Tuettuna on myös 40 watin langaton lataus. Käyttöjärjestelmänä toimii Huawein oma HarmonyOS 4.

Kiinassa Huawei Pocket 2 tulee myyntiin kolmessa muistiversiossa. 12 + 256 gigatavun versio maksaa 7499 juania, 12 + 512 gigatavun versio maksaa 7999 juania sekä 12 Gt + 1 Tt versio maksaa 8999 juania. Suoraan muunnettuna hinnat ovat 961 euroa, 1025 euroa sekä 1154 euroa.

Lähde: Huawei Pocket 2 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei