HuaweiYleinen

Taittuvanäyttöisen Huawei Mate X -puhelimen julkaisu viivästyy – Odotetaan myyntiin syyskuussa

Huawei Mate X / Kuva: SuomiMobiili.fi

Huawei julkaisi ensimmäisen taittuvanäyttöisen Mate X -älypuhelimensa helmikuussa ja laitteen myynnin odotettiin alkavan vuoden puolivälistä alkaen 2299 euron hintaan. Valitettavasti Huawein suunnitelmat ovat hieman muuttuneet ja yhtiö on vahvistanut joutuvansa viivästyttämään puhelimen julkaisua jopa syyskuuhun asti.

Huawein tiedottajan mukaan Mate X tullaan julkaisemaan maailmanlaajuisesti, mutta keskittyen markkinoihin, joissa 5G-verkot ovat jo käytössä. Huawein mukaan Mate X -puhelinta testaan laajasta, jotta Huawei pystyy varmistamaan puhelimen olevan valmis laajasti kuluttajien käytettäväksi. Huawei myös kertoo työskentelevänsä operaattoreiden sekä sovelluskehittäjien kanssa varmistaakseen, että laite tarjoaa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen heti uutena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Huawei on vahvistanut, että Yhdysvaltojen kieltolistalle päätyminen ei vaikuta Mate X -puhelimen Android-käyttöjärjestelmän tai Google-sovelluksien toimivuuteen, sillä puhelin on julkaistu virallisesti jo ennen kieltolistalle joutumista.

Mate X -puhelinta odotetaan markkinoille siis vasta syyskuussa. Puhelin on teknisesti huippuluokkaa ja varusteltuna mielenkiintoisilla teknisillä ominaisuuksilla. Mate X:n näyttö on avattuna kooltaan 8 tuumaa, mutta taitettuna 6,6 tuumaa. Tehoista vastaa myös Kirin 980 -järjestelmäpiiri, joka on nähty myös viimeisimmissä huippupuhelimissa. Kamerana toimii Leica-kolmoiskamera, joka koostuu muun muassa 40 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin teleobjektiivista.

Huawei Mate X / Kuva: SuomiMobiili.fi

Lähde: CNBC.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei