XiaomiYleinen

Tällainen on Xiaomin 80 watin tehoinen langaton laturi – akku täyteen uskomattoman nopeasti!

Xiaomi Mi 11 Ultra tehokkaassa 80 watin langattomassa lataustelakassa.

Xiaomi on viime vuosina panostanut latausratkaisuihin todella paljon, joka näkyy myös uudessa huippuluokkaisessa Xiaomi Mi 11 Ultrassa. Olemme SuomiMobiilissa testanneet uutta Xiaomi Mi 11 Ultra -puhelinta viimeisien kuukausien aikana, ja kattava arvostelu siitä on luettavissa tämän linkin takaa. Yksi mielenkiintoisimmista asioista puhelimessa on tuki 67 watin lataukselle niin langallisesti kuin langattomastikin.

Xiaomi Mi 11 Ultra tukee langallista 67 watin tehoista pikalatausta oletusarvoisesti, sillä kyseinen laturi toimitaan puhelimen mukana. 67 watin langatonta latausta varten Xiaomi on kuitenkin joutunut kehittämään erillisen lataustelakan, jolla tehokkaimman lataustekniikan hyödyntäminen onnistuu. Itse asiassa lataustelakka ei rajoitu vain 67 watin tehoiseen lataukseen, vaan kyseessä on huiman 80 watin tehoinen lataustelakka. Lataustelakka on tulevaisuutta varten tehty, jos jokin laite tulee tukemaan 80 watin latausta langattomasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa lataustelakka on tulossa myyntiin hyvin pian 149 euron hintaan, joten kyseessä ei ole edullinen lisälaite. Jo nyt lataustelakka on tilattavissa Mistore.fi-verkkokaupasta, mutta Xiaomi on aloittanut toimitukset jo jälleenmyyjille laajemminkin. 80 watin lataustelakan ohella Xiaomi toimittaa myös todella tehokkaan 120 watin tehoisen langallisen pikalaturin.

Xiaomi toimitti SuomiMobiilin testattavaksi kyseisen 80 watin tehoisen pikalaturin, joten pääsimme kokeilemaan millainen 80 watin laturi on todellisuudessa kyseessä. Xiaomin kehittämä lataustelakka on selvästi massasta poikkeavat, joka muistuttaa laturin sijasta jonkinlaista palkintoa. Lataustelakka on valmistettu muovista ja alumiinista, ja se on saatavilla ainoastaan valkoisessa väriversiossa. Xiaomi on laittanut lataustelakkaan kaksi latauskelaa, joiden ansiosta puhelinta voidaan pitää siinä pysty- tai vaakasuunnassa.

Lataustelakassa on sisäänrakennettu dynaaminen jäähdytystuuletin. Kun puhelin on asetettuna lataustelakalle alkaa tuuletin hyrräämään varsin kovaa ja samalla ilmaa työntyy laitteen takaosasta pois. Tuuletin ohjaa lataustelakassa olevan puhelimen takaosaan ilmaa, jonka avulla latauksesta syntynyttä lämpöä pyritään pienentämään. Xiaomi Mi 11 Ultran asetuksista voidaan ottaa pois käytöstä ”langaton pikalataus” -asetuksen, jolloin tuulettimen pyörimisnopeus hidastuu, eikä sen ääni ole enää yhtä selvästi havaittavissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on itse luvannut 80 watin lataustelakan avulla Xiaomi Mi 11 Ultran suuren 5000 milliampeeritunnin akun latautuvan tyhjästä täyteen vain 36 minuutissa. Tämä väite pyrittiin tietysti todentamaan, mutta aivan vastaavaan lukemaan ei kuitenkaan tunnuttu pääsevän. Toki täyttä 80 watin tehoa ei laturista pystytä ottamaan irti, sillä puhelin tukee ”vain” 67 watin langatonta latausta. Xiaomi Mi 11 Ultran arvostelussa nähdyn lataustestin tulokset ovat esillä alapuolella olevassa kuvaajassa.

Xiaomi Mi 11 Ultran lataustesti erikseen ostettavalla 80 watin langattomalla latausalustalla. Puhelin latautuu 67 watin teholla.

67 watin tehoisella langattomalla latauksella Xiaomi Mi 11 Ultran tyhjästä täyteen latautumisessa kului 45 minuuttia, eli saman verran kuin langallisesti lataamalla. 50 prosentin varaustaso saavutettiin vain 17 minuutissa ja 90 prosentin varaustaso ylitettiin 36 minuutissa. Xiaomi Mi 11 Ultran langaton lataus on nopeampi kuin yhdessäkään muussa aikaisemmin SuomiMobiilissa testatuista puhelimista. Xiaomi Mi 11 Ultran akku latautui uskomattoman nopeasti tyhjästä täyteen verrattuna siihen, mihin aikaisemmin langaton lataus on kyennyt.

Xiaomin 80 watin tehoinen langaton lataustelakka on loistava väline ja sen avulla on pystytty kuromaan langattoman ja langallisen latauksen eroja umpeen. Aikaisemmin puhelimissa on nähty tehokkaita langallisia latausratkaisuita, mutta langaton lataus on jäänyt usein varjoon. Xiaomi Mi 11 Ultran kohdalla eroa langallisen ja langattoman latauksen välillä ei ole, joka on erittäin positiivinen yksityiskohta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä tehokkaita langattomia latauksia ei nähdä kovinkaan monessa puhelimessa, vaan Xiaomi on yksi edelläkävijöistä. Muun muassa Apple ja Samsung luottavat puhelimissaan korkeintaan 15 watin tehoiseen langattomaan lataukseen, jonka takia Xiaomi Mi 11 Ultran tukema 67 watin langaton lataus on täysin omassa luokassaan. Nyt nähty 80 watin lataustelakka on tulevaisuutta varten ja se kertoo jo itsessään Xiaomin suurista panostuksista erilaisiin latausratkaisuihin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi