GoogleYleinen

Tällaiset kamerat ovat tulossa Googlen tuleviin Pixel 7 -puhelimiin, Pixel-tablettiin ja taittuvaan Pixel-laitteeseen

Google Pixel 7 ja Pixel 7 Pro

Google on vahvistanut uusien Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -puhelimien olevan tulossa markkinoille syksyllä, joiden lisäksi ensi vuonna on luvassa ensimmäisen Pixel-tabletti. Googlelta on odotettu myös ensimmäistä taittuvanäyttöistä puhelinta jo pitkään. Nyt näiden laitteiden kameroista on paljastunut uutta tietoa innokkaan kehittäjän toimesta, joka on tarkastellut Googlen koodeja hieman kattavammin.

Kuba Wojciechowski on käynyt koodeja läpi yksityiskohtaisesti, sillä Google on pyrkinyt piilottamaan kameroiden tiedot huolella. Yhdistelemällä erilaisia tietoja Wojciechowski on kuitenkin pystynyt saamaan toistaiseksi parhaimman käsityksen laitteiden kameroista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -puhelimissa on Samsungin valmistama GN1-sensori pääkamerana, joka nähtiin myös Pixel 6 -sarjan puhelimissa. Käytössä on myös sama ultralaajakulmakamera kuin aikaisemmin, joka on Sony IMX381. Molemmat puhelimet tulevat saamaan myös Samsungin valmistaman selfiekameran, joka on nimeltään 3J1. Kyseessä on 11 megapikselin kamerasensori Dual Pixel -automaattitarkennuksella. Pixel 7 Prossa on myös uusittu telekamera, joka perustuu Samsungin valmistamaan GM1-sensoriin.

Tiedoista on paljastunut myös tietoja Googlen kolmannesta älypuhelimesta, jonka koodinimi on ”Lynx”. Puhelimessa on sama GN1-pääkamerasensori, jonka kaverina on Sony IMX787 -sensori. Lisäksi selfiekameraksi on ilmoitettu uusi 13 megapikselin tasoinen Sony IMX712 -sensori. Kyseessä voi olla huhuissa ollut ”Pixel 7 Ultra”, mutta kyseessä saattaa olla myös Googlen alusta, jossa testataan sisäisesti uusia kamerasensoreita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Tablet

Vuoto paljastaa myös tietoja Googlen kehittämästä Pixel Tablet -laitteesta. Tabletissa on kaksi kamera, joista toinen on edessä ja toinen on takana. Molemmat kamerat perustuvat 8 megapikselin Sony IMX355 -sensoriin, joka on sama kuin esimerkiksi Pixel 6 -puhelimessa nähty etukamera.

Tiedoista paljastuu myös yksityiskohtia Googlen tulevasta taittuvanäyttöisestä Pixel-puhelimesta. Puhelimeen on tulossa tietojen valossa Samsungin valmistamaan GN1-sensoriin perustuva pääkamera. Lisäksi tarjolle on tulossa Sony IMX386 -sensoriin perustuva ultralaajakulmakamera sekä Sony IMX363 -sensori toimii telekamerana. Puhelimeen odotetaan myös Sony IMX355 -sensoria selfiekameraksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alapuolella on vielä listattuna mainittujen kamerasensoreiden ilmoitettuja teknisiä tietoja.

  • Samsung ISOCELL GN1: 50 MP, 1/1.31”, 1.2 µm, Dual-PD (PDAF)
  • Samsung ISOCELL GM1: 48 MP, 1/2.0”, 0.8 µm, PDAF
  • Samsung 3J1: 10,87 MP, 1/3.0”, 1.22 µm, Dual Pixel (PDAF)
  • Sony IMX381: 12 MP, 1.25 µm
  • Sony IMX787: 64 MP, 1/1.7”, 0.8 µm, PDAF
  • Sony IMX712: 13 MP
  • Sony IMX355: 8 MP, 1/4.0”, 1.12 µm
  • Sony IMX363: 12 MP, 1/2.55”, 1.0 µm
  • Sony IMX386: 12 MP, 1/2.9”, 1.25 µm, PDAF

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google