Yleinen

Tällaisia eroja on Apple Pay ja Google Pay -maksajien välillä – jopa 70-vuotiaat hyödyntävät mobiilimaksamista

POP Pankki on tarjonnut Apple Pay -mahdollisuuden joulukuusta 2021 ja Google Pay -mahdollisuuden helmikuusta 2022 alkaen. Tänään POP pankki on julkaissut uusia mielenkiintoisia tilastoja, joiden perusteella Apple- ja Android-laitteiden mobiilimaksajaprofiileissa on eroja.

Mobiilimaksaminen liitetään usein nuoriin diginatiiveihin. Apple Payn pääkäyttäjäryhmä onkin POP Pankin tilastojen mukaan iältään 18–25-vuotiaita. Sen sijaan Google Payn aktiivikäyttäjät ovat 20–45-vuotiaita, ja POP Pankin tilastojen mukaan jopa 60–75-vuotiasta löytyy aktiivisia mobiilimaksajia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Pay -maksajien sukupuolijakauma on lähes tasan, naisten osuuden ollessa 44 prosenttia ja miesten 56 prosenttia. Google Paylla maksavien keskuudessa miesten osuus korostuu selvästi enemmän, sillä se on jopa 73 prosenttia.

”Google Payta käyttävien ikäprofiili on todella mielenkiintoinen. Olemme erittäin iloisia, että yli 60-vuotiaissakin on helpon ja turvallisen mobiilimaksamisen omaksuneita. Uusiin maksutapoihin liittyy monenlaisia ennakkoluuloja, mutta otettuaan käyttöön mobiilimaksamisen harva palaa entiseen”, sanoo POP Pankin mobiilimaksamisen asiantuntija, liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Pay -käyttäjien mobiilimaksaminen kohdentuu eurojen mukaan tarkasteltuna ruoankuljetuspalveluihin sekä vaateostoksiin. Google Pay -käyttäjien mobiilimaksaminen jakautuu tavaratalojen ja ruokakauppojen kesken, joskin ruoankuljetuspalvelut mahtuvat myös suosituimpiin maksamiskohteisiin. Volyymilla tarkasteltuna työpaikkaruokailu nousee puolestaan yhdeksi suosituimmaksi mobiilimaksamisen kohteeksi sekä Apple Pay että Google Pay -maksajien keskuudessa.

”Mobiilimaksamisen keskittyminen ruoankuljetuspalveluihin sekä vaateostoksiin Apple Pay -maksajien keskuudessa voi olla selitettävissä osittain mobiilimaksajien ikäprofiililla. Google Pay -maksajien ikäprofiili on Apple Pay -maksajia laajempi, jolloin ostoksiakin tehdään laajemmalla skaalalla”, summaa POP Pankin Harriet Gabrielsson.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Payn ja Google Payn käyttäjät maksavat aktiivisimmin lähes samoilla paikkakunnilla. Yhteistä kaupungeille on muun muassa se, että nämä ovat aktiivisia yrityskeskuksia sekä korkeakoulupaikkakuntia.

”Lapua saattaa yllättää paikkakuntalistauksessa, mutta tämä selittyy osittain sillä, että POP Pankilla on Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla vahva jalansija. Siksi myös Seinäjoki löytyy molemmilta listauksilta. Päähavainto lienee kuitenkin se, että mobiilimaksamistapahtumia kirjataan laajasti eri puolilla Suomessa”, toteaa Gabrielsson.

TOP5-paikkakunnat Apple Pay -maksajien keskuudessa:

  • Helsinki
  • Seinäjoki
  • Oulu
  • Tampere
  • Turku

TOP5-paikkakunnat Google Pay -maksajien keskuudessa:

  • Seinäjoki
  • Helsinki
  • Lapua
  • Vaasa
  • Oulu

Lähde: POP Pankin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen