NothingYleinen

Älä usko aivan kaikkea! Epämääräinen vuoto Nothing Phone (1) -puhelimesta on täyttä roskaa

Eilen netissä alkoi leviämään tietoja OnePlussan ex-perustaja Carl Pein uuden yrityksen ensimmäisestä älypuhelimesta. Nothing Phone (1) -puhelimen on kerrottu tulevan markkinoille kesällä, mutta leviämään lähtenyt vuoto on hyvä muistutus siitä, ettei aivan kaikkea kannata uskoa.

Lähtökohtaisestikin vuoto oli hyvin epämääräinen, sillä lähteenä oli 5. huhtikuuta julkaistu Kindle-kirja, jonka otsikko oli ”NOTHING PHONE 1: User manual”. Kyseessä ei ollut mitenkään viralliselta näyttävä opas, ja jo ilman tarkempaa tutkimusta pystyi helposti sanomaan kyseessä olevan todella epäilyttävä vuoto, jota on vaikea ottaa tosissaan. Nyt muun muassa Android Central -sivusto on ottanut käyttöoppaan tarkempaan käsittelyyn, joka todistaa kyseisen oppaan olevan täyttä roskaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Phone (1) tulossa tänä kesänä.

Android Centralin mukaan käyttöoppaassa on paljon viitteitä Samsung puhelimiin ja kirjoittaja on selvästi ottanut toisen puhelimen oppaan ja muokannut sitä odottamillaan Nothing Phone (1) -puhelimen tiedoilla.

Käyttöoppaassa on mainittu Nothing Phone (1) -puhelimen saavan muun muassa Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin, 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Julkaisemattoman puhelimen AMOLED-näytön kerrottiin olevan 6,43 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus ja 90 hertsin virkistystaajuus. Oppaan mukaan puhelimessa olisi 4500 milliampeeritunnin akku sekä 50 megapikselin kolmoiskamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Vaikka jotkin tiedot voivatkin pitää paikkansa, niin ei niihin silti ole mitään luottamista. Esimerkiksi Snapdragon 778G -järjestelmäpiiriä käytettiin jo vuonna 2021 useissa keskihintaluokan puhelimissa, joten vanhan järjestelmäpiirin käyttäminen Nothing Phone (1) -puhelimessa olisi hyvin erikoista. Android Centralin lähteiden mukaan Nothing Phone (1) -puhelimessa olisi 7 nanometrin valmistusprosessilla valmistettu järjestelmäpiiri, jota Qualcomm ei ole vielä virallisesti julkaissut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothingin perustaja Carl Pei. / Kuva: Nothing

Pinnalle nousseen Nothing Phone (1) -puhelimen käyttöoppaan on kirjoittanut James Omoghosa Abu, jolla ei ole mitään kytköksiä Nothing-yritykseen. Samalta kirjailijalta löytyy Kindle-palvelusta useita muita teoksia, joita ovat muun muassa käyttöoppaat iPhone SE (2022) -puhelimelle ja Galaxy A -sarjalle. Sama kirjailija on myös julkaissut useita oppaita esimerkiksi vastasyntyneen vauvan hoitamisesta, rahan ansaitsemisesta ja rakkauden löytämisestä.

Vuotoa ei siis kannata ottaa todesta, vaan kirjoittaja luo sisältöä kiinnostavilla hakutermeillä saadakseen tuottoa ihmisten ladatessa käyttöopasta.

Lähde: Android Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing