NokiaYleinen

Tällaista Android-puhelinta Nokia suunnitteli vuonna 2014 – vuotokuvissa esillä Nokia Ion Mini 2

Vaikka Nokia siirtyi puhelinliiketoimintansa loppuvaiheessaan käyttämään puhelimissaan pääosin Microsoftin kehittämää Windows Phone -käyttöjärjestelmää, niin yhtiö kehitti myös salaa omia Android-laitteitaan. Esimerkiksi vuonna 2014 nähtiin ensimmäiset Nokia-puhelimet Android-käyttöjärjestelmällä, jotka kuuluivat Nokia X -tuotemallistoon.

Nokia X-, Nokia X+- ja Nokia XL -puhelimet nähtiin Nokian puhelinliiketoiminnan loppuvaiheessa, joissa oli Androidiin pohjautuva Windows-tyylinen käyttökokemus. Kyseessä oli Nokian kokeellinen tuotemallisto edullisemmassa hintapisteessä. Microsoftin alaisuudessa Android-suunnitelmat peruttiin, joten uusia Android-pohjaisia Nokia-puhelimia ei enää nähty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi näistä puhelimista oli Nokia RM-1028, josta on nyt nähty ensimmäisiä kuvia. Twitterissä on vuodettu kuvia prototyypistä ja laitteen mallinimen kerrottiin olevan Nokia Ion Mini 2. Kyseinen puhelin peruttiin kuitenkin vuonna 2014, eikä sitä koskaan tuotu markkinoille. Uusien kuvien perusteella puhelimen muotoilu olisi ollut mielenkiintoinen, sillä laite oli yläreunastaan selvästi paksumpi kuin alareunastaan.

Puhelimen näyttö vaikuttaa varsin pieneltä ja takaosassa olisi ollut yksi kamera. Nokia Ion Mini 2 toimi nauOS-käyttöjärjestelmällä, joka oli Android KitKat -versioon perustuva Nokian kehittämä versio Androidista. Käyttöliittymä vaikuttaa kuitenkin olevan pitkälti samanlainen kuin Nokia Z Launcherissa, joka nähtiin myös Nokia N1 -tabletissa. Itse puhelin perustui Snapdragon 400 -järjestelmäpiiriin, joka nähtiin aikoinaan myös Lumia 630- ja Lumia 640 XL -puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kyseessä on jo vanha puhelin, niin se antaa kuitenkin mielenkiintoisen vilauksen siitä, mitä Nokia kehitti vielä puhelinliiketoiminnan ollessa ongelmissa. Nykyisin Nokian Android-puhelimet ovat jo normaali asia, sillä suomalainen HMD Global on pyrkinyt hyödyntämään Nokia-brändiä omien laitteidensa myymisessä.


Lähde: Twitter (Dimitrios Vlachos)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia