AndroidHMDNokia

Tällaistä jälkeä Nokia 6:n kamera tekee – katso testikuvat

Suomalainen HMD Global julkaisi viime viikolla Kiinassa ensimmäisen oman Android-puhelimensa, joka hyödyntää Nokian tuotemerkkiä. Uusi Nokia 6 saapuu Kiinassa myyntiin ensi viikolla 19. tammikuuta. Puhelin sijoittuu teknisiltä ominaisuuksiltaan keskikastiin ja se näkyy myös hinnassa. Kiinassa puhelimen hinta on 1699 juania, eli noin 235 euroa.

Nokia on ollut aikaisemmin tunnettu erityisesti puhelimiensa laadukkaista kameroista. Nyt HMD Globalin uusia Nokia-puhelimia kohtaan on asetettu kovat paineet kameroiden suhteen. Nokia 6 -puhelimesta löytyy hyvältä kuulostava 16 megapikselin pääkamera, mutta megapikselit eivät kuitenkaan kerro koko totuutta kamerasta. Nyt kiinalainen sivusto DGtle.com on julkaissut muutaman kuvan, jotka ovat taltioitu uudella Nokia 6 -puhelimella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös YouTubessa on julkaistu video, jossa esitellään tarkemmin esimerkiksi puhelimen videokuvauksen tarkennusta sekä muita ominaisuuksia. Videon voit katsoa alta.

HMD Global tulee esittelemään helmikuussa uusia Nokia-puhelimia, joihin voidaan odottaa Nokia 6 -puhelinta parempia kameroita. Nyt nähdyt testikuvat ja videot antavat varsin positiivisen kuvan puhelimen pääkameran kyvykkyydestä hintaluokassaan.

Nokia 6 ei ole teknisesti kovinkaan erikoinen, vaan siitä löytyy monessa suhteessa keskiluokan teknologiaa. Puhelimen näyttö on 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Tehoista puhelimessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikortilla. Puhelimen kamerat ovat 16 ja 8 megapikseliä. Nokia 6:n akun kestosta huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on integroituna laitteen kotipainikkeeseen. HMD Global toimittaa uutuuspuhelimen mukana myös täysin uuden Android 7.0 -käyttöjärjestelmän.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android