LenovoYleinen

Tältä näyttää julkaisematon Lenovo ”Halo” -pelipuhelin – tarjoaa seuraavan Snapdragon 8 -huippupiirin, 144 hertsin näytön ja 68 watin pikalatauksen

Lenovo Halo / Kuva: Evan Blass

Lenovo on julkaisemassa todennäköisesti pian uuden Lenovo Legion Y90 -pelipuhelimen, mutta yhtiö suunnittelee myös perinteisempää puhelinta muistuttavaa pelipuhelinta. Tällä kertaa luotettavista tiedoistaan tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut kuvia ja tietoja puhelimesta, jota ei ole vielä julkaistu.

Blass kutsuu puhelinta nimellä ”Lenovo Halo”, joka saattaa olla puhelimen sisäinen koodinimi. Kyseessä on kuitenkin kuvan perusteella Legion-tuoteperheeseen kuuluva laite, joten se keskittyy tavalla tai toisella pelaamiseen. Kuvassa nähdään puhelimen etu- ja takaosat, joten laitteesta saadaan varsin hyvä käsitys. Takaosassa on esillä laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Kamera-alueen teksti paljastaa takakameran tarkkuuden olevan 50 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen etuosassa on tasainen näyttöpaneeli, jossa on etukameraa varten tehty reikä yläreunassa. Kuvista voidaan päätellä laitteen oikeassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike. Lenovo on mahdollisesti asettanut sormenjälkilukijan osaksi virtapainiketta. Evan Blass on julkaissut Twitterissä myös kattavan listauksen laitteen teknisiä tietoja, joiden perusteella kyseessä on edullisemman hintapisteen huippupuhelin.

Lenovo Halon kerrotaan saavan 6,67 tuuman kokoisen POLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 144 hertsin virkistystaajuus sekä 300 hertsin kosketusherkkyys. Tehoista tulee vastaamaan toistaiseksi julkaisematon Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 -sarjan huippupiiri, jonka mallikoodi on SM8475. Kyseessä on todennäköisesti jonkinlainen versio Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiristä, sillä Blassin mukaan piiri on valmistettu tutulla 4 nm prosessilla ja siinä on Adreno 730 -grafiikkaprosessori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on vuodon mukaan 8, 12 tai 16 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1-tallennustilaa. Akunkesto on suuren 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä pystytään lataamaan langallisesti 68 watin teholla. Takaosan kameroiden on kerrottu olevan 50 megapikseliä, 13 megapikseliä ja 2 megapikseliä. Etukameran tarkkuus yltää 16 megapikseliin. Lenovo Halo tulee olemaan myöskin alle 8 millimetriä paksu.

Blass on kertonut myös, että Lenovo kehittää Diablo-koodinimeä kantavaa älypuhelinta, joka olisi seuraaja yhtiön viime vuonna julkaisemalle Legion Duel 2 -puhelimille. Nyt vuotanutta Halo-koodinimeä kantavaa puhelinta odotetaan markkinoille vasta vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä, eli heinä-syyskuussa.

Evan Blassin twiitti Lenovo Halo -puhelimesta.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo