MicrosoftWindows 10Yleinen

Tältä näyttää Microsoftin hylkäämä Surface Mini

Microsoftiin ja Windowsiin keskittyvä sivusto Windows Central tarjoaa tällä kertaa aikamatkan vuodelle 2014, jolloin Microsoftilta odotettiin pienellä näytöllä varusteltua Surface-tablettia, jota loppujen lopuksi emme saaneet koskaan julkisesti nähdä. Windows Central on saanut käsiinsä kuvia, joissa väitetään esiintyvän kohuttu Surface Mini.

Ulkoisesti Surface Mini on suunniteltu käytettäväksi pystysuunnassa ja sen takapinta koostuu pehmeästä materiaalista. Tabletissa on myös muista Surface-tuotteista tuttu seisontatuki, jossa kerrotaan olevan kolme lukitusasentoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Minin liitäntöihin kerrotaan kuuluvan muun muassa microSD -korttipaikka, kuulokeliitäntä sekä micro-USB-portti, joka tukee myös USB-OTG:tä. Laitteen teknisiin tietoihin Windows Central kertoo kuuluvan Qualcommin Snapdragon 800 -prosessori, 1 gigatavu RAM-muistia sekä Adreno 330 -grafiikkasuoritin. Tabletissa on myös vuonna 2014 huhuttu kahdeksan tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1440 x 1080 pikseliä. Sisäistä tallennustilaa Surface Mini tarjoaa 32 gigatavua.

Surface Mini oli vuonna 2014 suunniteltu käytettäväksi vain kosketusnäytöllä sekä kynällä, sillä siihen ei ollut koskaan olemassa erillistä näppäimistökuorta. Käyttöjärjestelmä Surface Minissä piti olla Windows RT, jonka Microsoft päätti myöhemmin kuopata lopullisesti.

Nyt vuotaneet Surface Minin kuvat ovat mielenkiintoinen osa Microsoftin historiaa, jota ei ole koskaan esitelty laajalle yleisölle.

Lähde: Windows Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft