AndroidHuaweiYleinen

Tältä näyttää tuleva Huawei MediaPad M5 8” – myös suurempi versio mahdollinen

Huawei on tunnettu Suomessa erityisesti puhelimista ja myös tableteista. Viime vuonna Huawei julkaisi laajasti uusia tabletteja ja tietokoneita eri hintaluokissa ja myös vuoden 2018 aikana on luvassa vastaavia julkaisuja. Huhuissa on viime aikoina pyörinyt Huawei MediaPad M5, joka on käväissyt muun muassa FCC:n hyväksyttävänä.

Tällä kertaa SuomiMobiililla on jaettavana muutama uusi kuva MediaPad M5 -tabletista. Kuvien perusteella MediaPad M5 tulisi saamaan metallisen rakenteen, jossa olisi Huawei P10 -puhelimesta tutut muoviset antennijuovat. Tabletissa tullaan näkemään myös kaksoiskaiuttimet sekä mahdollisesti 4G LTE -yhteydet. Tuttuun tapaan tabletissa on myös kamera, joka ulkonee hieman muusta rungosta. Kameran kaverina ei kuitenkaan ole minkäänlaista salamavaloa. Vaikka MediaPad M5:ssä on todennäköisesti keskitytty parhaan äänentoiston tuomiseksi, niin tuttua 3,5 mm kuulokeliitintä siitä ei kuitenkaan löydy, vaan tyytyminen on USB-C-liitäntään. Kuvien perusteella MediaPad M5 saa myös sormenjälkilukijan näytön alapuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen ja tietojen perusteella MediaPad M5 tulisi saamaan 8,4 tuuman 2560 x 1600 pikselin kosketusnäytön, Kirin 960 -järjestelmäpiirin sekä 4980 milliampeeritunnin akun. Lisäksi tabletin voidaan olettaa hyrräävän luonnollisesti Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä, jonka päälle on asennettuna Huawein oma EMUI 8.0 -käyttöliittymä. Toistaiseksi ei ole täysin yksityiskohtaisia tietoja tabletin tarkoista ominaisuuksista, mutta niitä ei kuitenkaan enää kauaa tarvitse todennäköisesti odotella. Huawei järjestää 25. helmikuuta julkaisutilaisuuden MWC 2018 -messujen yhteydessä.

On myös todennäköistä, että Huawei tulee esittelemään MediaPad M5:n perusversion rinnalla suuremmalla näytöllä varustellun version. Todennäköisesti näyttö tulee olemaan noin 10 tuumaa. SuomiMobiilin julkaisemien kuvien perusteella suurempi versio tulee saamaan 8 tuuman versiosta tutun muotoilun, mutta hieman venytettynä. Toistaiseksi ei ole tietoja suuremman version virallisesta nimestä tai teknisistä ominaisuuksista.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Supercharge olis ihan mukava tabletissa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android