HMDNokiaYleinen

Tältä näyttää uusi itse korjattava Nokia G42 5G – hinta, kuvat ja tietoja paljastui ennen julkaisua

Nokia G42 5G

Suomalaisen HMD Globalin on tiedetty valmistelevan uuden Nokia G42 5G -älypuhelimen julkaisua, sillä laite on nähty monissa sertifioinneissa, suorituskykytesteissä sekä jälleenmyyjien listauksissa. Nyt puhelin on listattuna tanskalaisen jälleenmyyjän verkkokaupassa paljastaen tarkat kuvat sekä hinnan.

Nokia G42 5G -puhelimen rakenne muistuttaa vahvasti HMD Globalin muitakin uusimpia älypuhelimia. Jälleenmyyjän listaus paljastaa kaksi väriversiota, jotka ovat violetti Lavender sekä harmaa Meteor Grey.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin on valmistettu muovista ja jälleenmyyjä paljastaa kyseessä olevan helposti itse korjattavissa oleva laite, kuten Nokia G22. Nokia G42 5G -puhelimen kerrotaan tukevan QuickFixiä, eli tarkat ohjeet sekä varaosat pystyy ostamaan suoraan iFixitiltä. Käyttäjä voi itse vaihtaa muun muassa näytön, latausportin tai akun.

Nokia G42 5G -puhelimen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria, LED-salamavalo sekä teksti ”50MP AI Camera”. Takaosassa on myös Nokia-logo. Etuosassa on näyttöpaneeli, jossa on suuret kehykset sekä etukameraa varten tehty lovi. Nokia G42 5G:n oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija. Vasemmassa reunassa on SIM-korttiluukku, yläreunassa on mikrofoni ja alareunassa on USB-C-liitin sekä kaiutin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jälleenmyyjän listaus teknisien tietojen osalta ei ole kovinkaan laaja, mutta paljastaa tärkeimmät yksityiskohdat. Nokia G42 5G on saamassa 6,56 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on 1612 x 700 pikselin tarkkuus. Akun kerrotaan olevan 5000 milliampeeritunnin suuruinen.

Pääkameran tarkkuus on 50 megapikseliä ja kaksi muuta ovat 2 megapikselin tasoisia makro- ja syvyyskameroita. Etuosassa on 8 megapikselin kamera. Nokia G42 5G -puhelimessa on 128 gigatavua tallennustilaa sekä Android 13 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listaus ei paljasta järjestelmäpiiriä, mutta aikaisemmat vuodot ovat kertoneet sen olevan Snapdragon 480+ 5G. Puhelimen näytössä on lisäksi kerrottu olevan 90 hertsin virkistystaajuus sekä 20:9-kuvasuhde. Vuodot ovat paljastaneet puhelimen saavan 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia.

Hinnaksi jälleenmyyjä paljastaa 1999 Tanskan kruunua, joka on suoraan muunnettuna 268 euroa. Odotettavasti HMD Global tulee tarjoamaan puhelinta alle 270 euron hintapisteessä Euroopan markkinoilla.

Toistaiseksi tarkkaa julkaisupäivää ei ole vahvistettu, mutta odotettavasti Nokia G42 5G:n julkaisua ei tarvitse enää montaa viikkoa odottaa.

Lähde: Foetex.dk 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD