HMDNokiaYleinen

Tässä on Nokia 8 – tältä näyttää ZEISS-logolla varusteltu kaksoiskamerapuhelin

HMD Globalin kehittämän Nokia-huippupuhelimen julkaisu on jatkuvasti lähestymässä, johon viittaa jatkuvat vuodot sekä muun muassa HMD Globalin ja ZEISS:n solmima yhteistyö. Viimeisimmän huhun mukaan uusi Nokia 8 saatettaisiin julkaista 31. heinäkuuta ja nyt myös luotettavista mobiilivuodoistaan tunnettu Evan Blass (@evleaks) on paljastanut Twitterissä kuvan tulevan Nokia-puhelimen kameraosasta sekä VentureBeat -sivustolla kaiken paljastavan kuvan puhelimen etu- ja takaosista.

Blassin julkaisemasta kuvasta paljastuu, että Nokia 8 näyttää pitkälti aikaisemmin tänä vuonna julkaistulta Nokia 5 -puhelimelta. Ainoana erona on takaosasta löytyvät kaksi kameraa sekä ZEISS-logo. Mielenkiintoista kuvassa on, että lukitusnäytöllä on päivämäärä 20. kesäkuuta, joka voisi tarkoittaa sitä, että Nokia 8 on ollut tarkoitus julkaista jo silloin. Todennäköiseksi myöhästymisen syyksi voidaan pitää sitä, ettei halvempia Nokia 3, 5 ja 6 -puhelimia ole vielä saatu kunnolla markkinoille. Nähtävästi HMD Global haluaa valmistautua julkaisuun kunnolla, jotta puhelimet löytyisivät pian julkaisun jälkeen myös myynnistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8 -puhelimeen odotetaan Qualcommin uusinta Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä sekä 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia. Laitteen näytöksi kerrotaan 5,3 tuumaa, jonka tarkkuus on 1440 x 2560 pikseliä. Sisäistä tallennustilaa laitteeseen odotetaan vähintään 64 gigatavua. Nokia 8:ssa on myös kaksoiskamera, joka rakentuu kahdesta 13 megapikselin kennosta, joista toinen on mustavalkoinen. Puhelimessa on myös USB-C -latausliitin sekä 3,5 mm kuulokeliitin.

WinFuture -sivusto kertoi aikaisemmin, että Nokia 8 saapuu markkinoille ainakin neljässä värivaihtoehdossa, jotka ovat sininen, hopea, kulta/sininen sekä kupari/kulta. Puhelimen hinnan povataan olevan alle 600 euroa ja julkaisun kerrotaan tapahtuvan jo 31. heinäkuuta. HMD Global ei ole vielä vahvistanut uusien puhelimien julkaisua.

Lähteet: Evan Blass, VentureBeat.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD