HMDYleinen

Tässä on suomalaisen HMD:n uusi Aura-puhelin – Jälleenmyyjä paljasti aivan kaiken ennen julkaisua

HMD Aura

HMD Global on julkistamassa pian jälleen uuden HMD-brändiä kantavan puhelimen, jonka virallinen markkinointinimi on HMD Aura. Aikaisemmin sama puhelin on tunnettu koodinimellä ”Rocky”. Australialainen jälleenmyyjä on nyt listannut puhelimen verkkokauppaansa ennen virallista julkaisua.

Tuotekuvissa HMD Aura nähdään kahdessa väriversiossa, jotka ovat listauksen mukaan violetinsävyinen Indigo Black sekä vihreä Glacier Green. Laitteen etuosassa on pisaramaisella lovella varusteltu näyttö ja takaosassa on hieman totutusta poikkeava ratkaisu. Sormenjälkilukija on laitteen takaosassa ja kamerat ovat omissa rinkuloissaan ilman mitään suurempia kamera-alueita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleinen muotoilu on kulmikas, sillä kehys ja pinnat ovat kauttaaltaan tasaiset. Oikeassa reunassa on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ja vasemmassa reunassa on vain SIM-korttiluukku.

Tekniset tiedot ovat myös listattuna tuotesivulla. HMD Aurassa on 6,56 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus (1600 x 900). Lisäksi tehoista vastaa Unisoc SC9863A1 -piiri, joka tarjoaa lähtötason suorituskyvyn sekä 4G-tuen. RAM-muistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua. Tuettuna on muistikorttipaikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan tärkein kamera on 13 megapikselin tasoinen, mutta sen kaverina on myös 0,08 megapikselin apukamera. Etuosassa on 5 megapikselin sensori selfiekuvia varten. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sen lataus onnistuu 10 watin teholla langallisesti.

Muita mainittavia ominaisuuksia ovat GPS, USB-C (2.0), perinteikäs 3,5 mm kuulokeliitin, Wi-Fi 4 sekä Bluetooth 4.2. Käyttöjärjestelmänä on jo tässä vaiheessa vanha Android 13, eikä tuorein Android 14. Nähtävästi versiopäivitystä tuoreimpaan ei kannata odottaa, sillä luvattuna on 0 + 2 vuotta päivityksiä, tarkoittaen vain kahta vuotta tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jälleenmyyjä on kertonut puhelimen hinnaksi 179 Australian dollaria 4 + 64 gigatavun versiossa. Suoraan muunnettuna hinta olisi noin 110 euroa.

Lähde: jbhifi.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Miksi mikään valmistaja tee kompakteja luureja? Taas yksi halko lisää HMD:ltä, mikä ei tule luomaan matalasta hinnasta huolimatta tarpeeksi myyntiä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD